Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Discussions related to using VirtualBox on Mac OS X hosts.

Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Postby Polemann » 6. Oct 2008, 12:51

When trying to attach my PolarUSB IRDA to to VirtualBox I keep getting this error. I am running leopard host and Windows xp client in VirtualBox.

Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx to the virtual machine WinXP.

USB device 'SigmaTel Inc, STIr42xx' with UUID {5f0763d9-9570-4380-a0e3-45dcb3fa842b} is busy with a previous request. please try again later.

Result Code NS_ERROR_INVALID_ARG (0x80070057)
Component: HostUSBdevice
Interface: IHostUSBDevice {173b4b44-d268-4334-a00d-b6521c9a740a}
Callee: IConsole {d5a1cbda-f5d7-4824-9afe-d640c94c7dcf}
Polemann
 
Posts: 2
Joined: 6. Oct 2008, 12:42

Postby Eko » 11. Oct 2008, 03:11

make sure after you have connected your usb device to your mac you eject it so that your guest OS has a chance to grab it. Use the virtual box usb feature to mount it. hope this solves you problem.

Eko
Eko
 
Posts: 4
Joined: 7. Oct 2008, 22:41

Postby matejkainz » 30. Nov 2008, 21:19

I have the same problem. did you manage to solve it?

Image
matejkainz
 
Posts: 4
Joined: 30. Nov 2008, 20:59

Postby matejkainz » 1. Dec 2008, 01:01

got it working: clear all fields (in USB IrDA settings) but the name.


Image
matejkainz
 
Posts: 4
Joined: 30. Nov 2008, 20:59

Postby timhfl » 3. Dec 2008, 21:31

I just left the Vendor ID (VID) intact, since I own more than one adapter from this vendor, and it seemed to work.

However:
The software on the Windows XP end uses Sockets to connect to the adapter. The connection is intermittent. It works for 30 seconds or so, then drops.

There are a lot of adapters out there based on Sigmatel transceivers. I am using the Actisys IR4010U.

I am still testing, but, it seems the virtual serial port developed by the Actisys drivers is working.

Is it possible there is a problem with the sockets implementation?
timhfl
 
Posts: 1
Joined: 3. Dec 2008, 21:20

Postby MdLlllll » 1. Feb 2009, 23:52

Thanks. Clearing all the fields but the name field also worked for the Canon A540 in an WinXP Guest (and a Vista host).
MdLlllll
 
Posts: 1
Joined: 1. Feb 2009, 23:50

Re: Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Postby DucFan » 26. May 2009, 19:28

Thank you very much. It works with removing all data as you said. Now I can use my beloved Polar CS600 bicycle computer! I am very happy!
DucFan
 
Posts: 1
Joined: 26. May 2009, 19:24
Primary OS: Mac OS X Leopard
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows XP

Re: Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Postby Polemann » 14. Jun 2009, 10:23

awesome.......... i gave up lasttime i was trying to do this but now it works after removing the name data
Polemann
 
Posts: 2
Joined: 6. Oct 2008, 12:42

Re: Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Postby matejkainz » 21. Mar 2010, 13:35

now it fails in 3.1.4 :cry:
anyone else having same problem?
matejkainz
 
Posts: 4
Joined: 30. Nov 2008, 20:59

Re: Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Postby matejkainz » 22. Mar 2010, 11:57

back on 3.1.2 and working USB IrDA :)
matejkainz
 
Posts: 4
Joined: 30. Nov 2008, 20:59

Re: Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Postby PolarHatesMacOS » 19. Apr 2010, 12:18

matejkainz wrote:now it fails in 3.1.4 :cry:
anyone else having same problem?


in version 3.1.6 it seems to work again!
but still i had problems with Vista as the guest os, because the Irda-Device-Driver would be erroneous (code 39).
So i got a XP-Driver from the Polar-Homepage and now it works fine.
PolarHatesMacOS
 
Posts: 1
Joined: 19. Apr 2010, 12:15
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Win Vista

Re: Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Postby dmann » 21. Apr 2010, 10:42

This solution worked well for my Polar IrDA stick until I connected my iPod and Virtualbox captured it instead of iTunes.

I tried keeping the Name, Vendor ID and Product ID of the IrDA stick and blanked out the rest. All working nicely now (with version 3.1.6).
dmann
 
Posts: 1
Joined: 21. Apr 2010, 10:34
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows XP

Re: Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Postby alan93 » 5. Dec 2010, 05:33

did not work for me still get same error
Attachments
Untitled.jpg
Untitled.jpg (39.79 KiB) Viewed 120439 times
alan93
 
Posts: 23
Joined: 17. Nov 2010, 16:08
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: XP


Re: Failed to Attach the USB Device SigmaTel, Inc. STIr42xx

Postby xaris78 » 13. Feb 2013, 11:20

Hello everyone. I had the same issue when trying to capture a 500gb ext usb disk (virtual box version 4.2.6) on my laptop (Toshiba L850).

I tried many of the solutions on the net with no success. The problem was solved when I attached the disk to a usb 2.0 port instead of the usb 3.0 I was trying till now.

Hope this helps someone having the same issue... :)
xaris78
 
Posts: 1
Joined: 13. Feb 2013, 11:15

Next

Return to VirtualBox on Mac OS X Hosts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 190 guests