NVME - yellow exclamation in Device Manager

Postings relating to old VirtualBox pre-releases

NVME - yellow exclamation in Device Manager

Postby wacher » 10. Oct 2017, 22:13

Hi guys,

I have a Win10 16299.15 guest (okay, this is an insider version today, but this build will be released next week to everybody as official Fall Update).
I would like to attach an nvme controller to it but the device manager don't like me. The "Standard NVM Express controller" cant be started:
This device cannot start. (Code 10)
An invalid parameter was passed to a service or function.

Any idea?

Host: Linux Mint 18.2 Sonya (x64, Xeon CPU, Samsung EVO 960 NVMe)
Guest: Windows 10 - 1709, 16299.15
VBox: 5.2 RC1

Regards,
Tamas
Attachments
VBox.log
(95 KiB) Downloaded 22 times
wacher
 
Posts: 82
Joined: 26. Mar 2011, 04:47
Primary OS: Linux other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows 10 Insider

Re: NVME - yellow exclamation in Device Manager

Postby socratis » 11. Oct 2017, 01:17

Your best option is ticket #16078: NVMe controller not working, but you already posted there. You need to include that log in the ticket and reopen the ticket if you think it should be reopened.
If you obfuscate any information requested, I will obfuscate my response. These are virtual UUIDs, not real ones.
Do NOT reply with the "QUOTE" button, please use the "POST REPLY", at the bottom of the form.
socratis
Site Moderator
 
Posts: 25899
Joined: 22. Oct 2010, 11:03
Location: Greece
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Win(*>98), Linux*, OSX>10.5

Re: NVME - yellow exclamation in Device Manager

Postby wacher » 11. Oct 2017, 16:02

Thanks, I reopened that ticket.
wacher
 
Posts: 82
Joined: 26. Mar 2011, 04:47
Primary OS: Linux other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows 10 Insider


Return to Old Beta Postings

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests