V5.1.8 - Network problems

This is for discussing general topics about how to use VirtualBox.

V5.1.8 - Network problems

Postby trl » 21. Oct 2016, 22:39

Hello,

I hope to post in the right section, otherwise please move it. I think we discovered a bug in the latest VirtualBox release:

We use Virtualbox to provision VMs with Vagrant (latest). After Upgrading to Virtualbox 5.1.8 I get network-errors/problems very often e.g. Composer Content-Length Mismatch, apt-get "Can't resolve ...", pecl gets corrupt data.

How can I ensure that the Problem is a VirtualBox-Problem?
1. I upgraded before (this was the only change)
2. If I switch back it's working
3. It's not one Endpoint not working there are several (packagist, ubuntu-mirrors, pecl)
4. Composer commands are tested e.g. on host and working on there

How can I help you to resolv the Problem?
Best Regards!
trl
 
Posts: 1
Joined: 21. Oct 2016, 22:35

Re: V5.1.8 - Network problems

Postby socratis » 22. Oct 2016, 15:44

Vagrant is a program that relies on VirtualBox but modifies its configuration files in unknown ways to us. It is not supported on these VirtualBox user forums, they have their own vagrant support channels. If you are having this problem with a standalone version of VirtualBox, then we can continue this discussion.
Do NOT send me Personal Messages (PMs) for troubleshooting, they are simply deleted.
Do NOT reply with the "QUOTE" button, please use the "POST REPLY", at the bottom of the form.
If you obfuscate any information requested, I will obfuscate my response. These are virtual UUIDs, not real ones.
socratis
Site Moderator
 
Posts: 27307
Joined: 22. Oct 2010, 11:03
Location: Greece
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Win(*>98), Linux*, OSX>10.5

Re: V5.1.8 - Network problems

Postby sebasy » 6. Nov 2016, 14:42

Hello,

I can confirm the errors tri is talking about. I am using a standalone version of Virtualbox and installed Ubuntu 14.04. Several issues that are often related to cache appear often. Right now I'm getting errors with aptitude, pecl and composer. For aptitude, I'm getting a "hash sum mismatch error". For pecl, I'm getting "no releases for package exist". For composer, I'm getting "zlib_decode(): data error". Again, googling all those errors people advise clearing cache in these package managers.
sebasy
 
Posts: 1
Joined: 6. Nov 2016, 14:32

Re: V5.1.8 - Network problems

Postby socratis » 6. Nov 2016, 14:45

You might have a case of ticket #16084. See https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=1&t=80310 for the latest updates and related discussion.
Do NOT send me Personal Messages (PMs) for troubleshooting, they are simply deleted.
Do NOT reply with the "QUOTE" button, please use the "POST REPLY", at the bottom of the form.
If you obfuscate any information requested, I will obfuscate my response. These are virtual UUIDs, not real ones.
socratis
Site Moderator
 
Posts: 27307
Joined: 22. Oct 2010, 11:03
Location: Greece
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Win(*>98), Linux*, OSX>10.5


Return to Using VirtualBox

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests