4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Discussions related to using VirtualBox on Windows hosts.

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby Izzy1337 » 21. Aug 2014, 14:36

The latest release in this thread (build 95599) works for me so far. Been importing and starting up images perfectly.

Windows 7 x64 SP2, AVG anti-virus
Intel i7-4770K
Izzy1337
 
Posts: 1
Joined: 21. Aug 2014, 14:33

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby Jurge » 21. Aug 2014, 19:05

I tested with 3.15 (build 95599). After install I had to disable USB 2.0, because the extension package was not ok. In the past this always went ok.
I rebuild the VBoxAdditonalPackages (because new kernel for Ubunutu 12.04 LTS was release). After this install, the virtual box does not statup.
In the attachment you find the message
Attachments
message.PNG
message.PNG (9.12 KiB) Viewed 5251 times
Jurge
 
Posts: 1
Joined: 21. Aug 2014, 19:01

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages. / RESOLVED

Postby Noel Khan » 21. Aug 2014, 19:53

SOLUTION SCOPE: HP Branded Machines e.g., ProDesk
RESOLUTION: Remove all HP Security Applications.
RE BUILDS: 95030 and 95024 (didnt help 95599)

Because I can't post URLs, Google "HP ProDesk Drivers and Software Security" for a list of HP's security apps
Last edited by Noel Khan on 21. Aug 2014, 22:53, edited 1 time in total.
Noel Khan
 
Posts: 1
Joined: 21. Aug 2014, 19:38

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby cwahlgren » 21. Aug 2014, 21:18

Tested 4.3.15-r95599 on Windows 8.1 with Intel HD Graphics 4400. This latest test release doesn't work with "3D Acceleration" enabled for a CentOS 7 VM, then I always get the below just when the VM is starting the GUI after boot:
VBox-4.3.15-r95599-3D.png
VBox-4.3.15-r95599-3D.png (12.28 KiB) Viewed 5217 times

This VM worked with the previous test release 4.3.15-r95286 on this laptop with 3D Acceleration enabled.
cwahlgren
 
Posts: 17
Joined: 10. Jul 2014, 17:24
Location: Stockholm, Sweden
Primary OS: Linux other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: CentOS 5,6,7

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby gwc » 21. Aug 2014, 21:54

Just to add confirmation. I'm running Win7 64 and Panda Internet Security. Same error. Tried fixes mentioned here and none worked. I'm going to roll back to 12.
gwc
 
Posts: 1
Joined: 24. Feb 2009, 22:50

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby bird » 22. Aug 2014, 00:12

Hi All!

The 5th test build: https://www.virtualbox.org/download/tes ... 63-Win.exe
Compared to the 4th:
* Fixed the -104 respawn errors (still) seen with several AV products.
* Fixed timing problem with the Avast workaround.
* Worked around symantec endpoint protection import table patching bug resulting in: "@!#$%&%!.dll is missing from your system"
* Attempt at curing the sysfrethunk.dll issue (unable to reproduce here).

Please remember to attach an VBoxStartup.log if you want help with your problem. For instance the that div/zero needs more data before I can say whether it has anything to do with the topic here or is a different bug/regression.

Enjoy,
bird.
Knut St. Osmundsen
Oracle Corporation
bird
Oracle Corporation
 
Posts: 123
Joined: 10. May 2007, 10:27

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby VickersNick » 22. Aug 2014, 00:47

bird wrote:* Fixed the -104 respawn errors (still) seen with several AV products.
* Fixed timing problem with the Avast workaround.


At this point, is there a list of AVs that 4.3.15 is known to work with/tested against?
VickersNick
 
Posts: 41
Joined: 10. Jan 2014, 21:38
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: XP, 7, Ubuntu, Mint

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby Jacob Klein » 22. Aug 2014, 06:25

You guys know that the newer 4.3.15 test builds resolve lots of incompatibility problems with antivirus and dll injectors, right?
See the first post of this thread.

Mod edit: for those confused by this post, Jacob is referring to a sequence of posters talking about 4.3.14 who clearly had not read the first post of this thread, and hence which I have since deleted.
Jacob Klein
 
Posts: 611
Joined: 20. Nov 2013, 01:07

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby Hezd » 22. Aug 2014, 10:04

Confirming that 5th test build, VirtualBox v.4.3.15-95663 works on x64 Windows 7 Home Premium (with SP1+latest updates), AVG Free and AMD/ATI drivers.
Hezd
 
Posts: 6
Joined: 16. Jul 2014, 14:06

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby ThetaPhi » 22. Aug 2014, 12:01

I can confirm that VirtualBox v.4.3.15-95663 works on Windows 7 64bits with NVIDIA drivers.
ThetaPhi
 
Posts: 8
Joined: 18. Jul 2014, 14:08

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby scott.deagan » 22. Aug 2014, 12:53

I'm using a ThinkPad T440. VirtualBox 4.3.15 r95663 is not working for me. When I try to start up a Ubuntu 14.04 Server guest, this appears in the logs:

Code: Select all   Expand viewCollapse view
1dac.1784: supR3HardenedMonitor_LdrLoadDll: returns rcNt=0xc0000190 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VirtualBox.dll'
1dac.1784: Fatal error:
1dac.1784: supR3HardenedMainGetTrustedMain: LoadLibrary "C:\Program Files\Oracle\VirtualBox/VirtualBox.dll" failed, rc=1790


I'm using AVG Free, but have disabled it. This error is still occuring.

Not sure if it's significant, but there's a forward slash instead of a back-slash in the last log line I have pasted above.
scott.deagan
 
Posts: 5
Joined: 29. Jun 2011, 11:02
Primary OS: Mac OS X Leopard
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Ubuntu Server

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby cwahlgren » 22. Aug 2014, 14:21

cwahlgren wrote:Tested 4.3.15-r95599 on Windows 8.1 with Intel HD Graphics 4400. This latest test release doesn't work with "3D Acceleration" enabled for a CentOS 7 VM, then I always get the below just when the VM is starting the GUI after boot:
The attachment VBox-4.3.15-r95599-3D.png is no longer available

This VM worked with the previous test release 4.3.15-r95286 on this laptop with 3D Acceleration enabled.

Still the same problem with 4.3.15-r95663 (but another exception location). I've uninstalled/installed and rebooted a couple of times but that doesn't help.
VBox-4.3.15-r95663-3D.png
VBox-4.3.15-r95663-3D.png (12.23 KiB) Viewed 5012 times

Log files attached.
Attachments
Logs.zip
(31.01 KiB) Downloaded 22 times
cwahlgren
 
Posts: 17
Joined: 10. Jul 2014, 17:24
Location: Stockholm, Sweden
Primary OS: Linux other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: CentOS 5,6,7

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby KMFLOOD » 22. Aug 2014, 14:38

Sorry, Oracle, I installed your 4.3.15 version as I was getting the same error with 4.3.14 as others have indicated, due to virus scanning software and firewalls. Well now when I try to start 4.3.15 (On Windows 7 64-bit) I get the BSOD (famous BLUE SCREEN). I will go back to 4.3.12, (although it doesn't appear Bridged networking works on 4.3.12, so I have to use NAT).

If this isn't fixed soon, I guess I will go back to VMware Workstation 10, which WORKS FINE......
KMFLOOD
 
Posts: 1
Joined: 22. Aug 2014, 14:33

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby michaln » 22. Aug 2014, 16:01

KMFLOOD wrote:If this isn't fixed soon, I guess I will go back to VMware Workstation 10, which WORKS FINE......

Just two comments... One, unless you report the exact details of a crash, it can't and won't be fixed. Two, if you think that threatening to continue not giving Oracle any money is going to get you faster service... well, think again.
michaln
Oracle Corporation
 
Posts: 2969
Joined: 19. Dec 2007, 15:45
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Any and all

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby SteveLF » 22. Aug 2014, 18:33

Using latest 4.3.15-95663 on Windows 7 Ultimate
VirtualBox installs and starts. When starting a VM, get a CERT_E_REVOCATION_FAILURE error and I have to click the Abort.
Attached is the VBoxStartup log.

Sure hope this helps you out.
Attachments
VBoxStartup.zip
(11.91 KiB) Downloaded 37 times
SteveLF
 
Posts: 4
Joined: 22. Aug 2014, 18:24

PreviousNext

Return to VirtualBox on Windows Hosts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 44 guests