Page 1 of 1

[Resolved] Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 09:29
by Sy
In the General > Advanced section I have "Shared Clipboard" set to "Bidirectional" and also "Drag'n'Drop" also set to "Bidirectional", these settings don't seem to work reliably and most of the time not at all.

My host system is:
Code: Select all   Expand viewCollapse view
        macOS Mojave, Version 10.14.5
        iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015)
        Processor 4 GHz Intel Core i7
        Memory 16 GB 1867 MHz DDR3
        Graphics AMD Radeon R9 M395X 4 GB

The Virtual Machine is:
Code: Select all   Expand viewCollapse view
        DISTRIB_ID=Ubuntu
        DISTRIB_RELEASE=14.04
        DISTRIB_CODENAME=trusty
        DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 14.04.6 LTS"

Re: Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 10:59
by mpack
What are you trying to copy and paste?

Re: Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 11:01
by Sy
Text from a header or source file. Not a huge amount either, often trying to create entries for stack overflow, but can't grab the source material.

Re: Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 15:55
by socratis
We need to see a complete VBox.log, from a complete VM run, where the problem occurs:
  • Start the VM from cold-boot (not from a paused or saved state) / Observe problem / Shutdown the VM (force close it if you have to).
  • With the VM completely shut down (not paused or saved), right-click on the VM in the VirtualBox Manager and select "Show Log".
  • Save only the first "VBox.log", ZIP it and attach it to your response. See the "Upload attachment" tab below the reply form.
Image

Re: Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 15:59
by Sy
Please find attached log, I just selected copy from the Qt Creator menu and tried to paste it into TextMate editor on my mac, nothing...attached is the log.

Re: Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 16:06
by socratis
There must be something wrong with the way that I formatted my request...
socratis wrote:Start the VM from cold-boot (not from a paused or saved state)
00:00:05.668491 Changing the VM state from 'RESUMING' to 'RUNNING'

I can't see whether you have the GAs installed or not if you resume the VM... :roll:

Re: Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 16:15
by Sy
Ok, this time from a cold boot, attached is log. I did notice something this time, firstly I opened a terminal then executed "ls -l", I copied the entire content of the window and this pasted into TextMate perfectly. I then launched "Qt Creator" and copied the content of a very small text file, when I went back to TextMate to paste the result, I got the same content from the first copy, the file list, not the copy I was expecting.

Re: Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 16:27
by socratis
00:00:01.107007 VirtualBox VM 6.0.8 r130520 darwin.amd64 (May 13 2019 15:40:24) release log
00:00:14.169535 VMMDev: Guest Additions information report: Version 6.0.8 r130520 '6.0.8'
Much better, thank you.

Sy wrote: I then launched "Qt Creator" and copied the content of a very small text file, when I went back to TextMate to paste the result, I got the same content from the first copy, the file list, not the copy I was expecting.
Then it's the Qt Creator that's not copying the text as a simple text, it's quite clear. Copy it from Qt Creator, paste it in gedit, copy it from gedit paste it in TextMate.That's the best workaround at the moment.

Re: Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 16:29
by Sy
Thank you, works like a charm!

Re: Copy and Paste not working

PostPosted: 3. Jun 2019, 16:30
by socratis
Great, thanks for the feedback. Marking as [Resolved].