Page 1 of 1

[Solved] How to change dimensions to 1280 x 720

PostPosted: 12. Dec 2017, 18:08
by RenatoB
I am looking for a solution that fix the resolution of my VM to 1280 x 720. I really need these dimensions exactly.

I am on Mac host (Sierra) and using a Mac Guest (High Sierra).

Thanks in advance for any help.

Re: How to change dimensions to 1280 x 720

PostPosted: 12. Dec 2017, 19:14
by socratis
You didn't mention your VirtualBox version, but 5.2.2 has a lot more advanced options for setting the display size. The commands have changed and I can't give you the exact one, because it depends on the VirtualBox version. But you can find more in your user manual (Help » Contents), ch. "3.14.1 Video modes in EFI". So, if you're in 5.2.2 the command would be:

    VBoxManage setextradata "<VM_Name>" VBoxInternal2/EfiGraphicsResolution 1280x720
PS. That PDF that you just opened? It's searchable! Take advantage of it... ;)

Re: How to change dimensions to 1280 x 720

PostPosted: 12. Dec 2017, 19:59
by RenatoB
Hi Socratis

Thanks for replying.

I am using the last VB version (Versão 5.2.2 r119230 (Qt5.6.3)

I used the command you informed in the Terminal and something was processed but nothing changed. Need I to do something else?

Re: How to change dimensions to 1280 x 720

PostPosted: 12. Dec 2017, 20:01
by socratis
  • Start the VM from cold-boot (not from a paused or saved state) / Observe error / Shutdown the VM.
  • With the VM completely shut down (not paused or saved), right-click on the VM in the VirtualBox Manager and select "Show Log".
  • Save only the first "VBox.log", ZIP it and attach it to your response (see the "Upload attachment" tab below the reply form).

Re: How to change dimensions to 1280 x 720

PostPosted: 12. Dec 2017, 20:06
by RenatoB
Here it goes.

Re: How to change dimensions to 1280 x 720

PostPosted: 12. Dec 2017, 20:23
by socratis
I'm sorry, but did you notice the command that I gave you? Did you read the manual? The command line that you gave was:

    VBoxManage setextradata "HighSierra" VBoxInternal2/EfiGraphicsResolution HD
which is wrong. I did give you the exact parameters (except the VM_Name) for VirtualBox 5.2.2 and your specific resolution. Please use that.

    VBoxManage setextradata "<VM_Name>" VBoxInternal2/EfiGraphicsResolution 1280x720

Re: How to change dimensions to 1280 x 720

PostPosted: 12. Dec 2017, 20:25
by RenatoB
I forgto to say that I used this command before use the command you informed. I will try it again.

EDITED: It worked! Thank you so much!