Networking problem

Discussions related to using VirtualBox on Mac OS X hosts.

Networking problem

Postby jcezanna56 » 1. Jul 2007, 17:11

I install vb 1.4 beta 1 on my macbook pro under osx 10.4.10 as the host.
I created 2 guest, one linux (mandriva 2007) and on windows XP.
Both are working except networking.

At home, my private net for my machines is 192.168.X
I have a dhcp server at 192.168.X.130 that gives an adress for my macbook as 192.168.X.211.
The virtualbox software manage nat and xp ipconfig/all gives configuration 10.0.2.15 as IP address, 10.0.2.2 as DHCP server and 10.0.2.3 as dns server !

There are no new interface on the macbook host.
I can't ping it, nor any other site, except the dhcp server.

The runninig processes with the xp guest are :
jrc 243 7.8 -22.8 886964 478220 ?? S 4:33PM 5:41.65 /Applications/VirtualBox.app/Contents/MacOS/VirtualBox -comment xpcoc -startvm 7eac1130-943b-4c90-558f-fcea35aa0f3d
jrc 277 0.4 -0.0 18060 288 p1 R+ 5:12PM 0:00.01 grep -i box
jrc 235 0.0 -1.1 435208 22308 ?? S 4:32PM 0:04.17 /Applications/VirtualBox.app/Contents/MacOS/VirtualBox -psn_0_2097153
jrc 236 0.0 -0.1 30232 2720 ?? S 4:32PM 0:00.18 /Applications/VirtualBox.app/Contents/MacOS/VBoxXPCOMIPCD
jrc 238 0.0 -0.4 100376 8264 ?? Ss 4:32PM 0:00.75 /Applications/VirtualBox.app/Contents/MacOS/VBoxSVC --automate

Please, can you explain me what I have to do in order to make networking going well.

I read the manual, but I didn't find the command given for the linux system, nor I really understand exactly what I have to do.
jcezanna56
 
Posts: 14
Joined: 1. Jul 2007, 16:54

Looking for info

Postby jcezanna56 » 3. Jul 2007, 16:34

As nobody seems to have a solution for my network problem.
If you can visit google from a guest under virtualbox on a mac, please can you post the following informations :

From the guest, in a terminal window
under windows : form a cmd window : ipconfig/all
under a *niw : /sbin/ifconfig -a

from the host :
ps -auxwww | grep -i box
/sbin/ifconfig -a


Here, are my informations (at the office, internal net is 10.*), if you have any comment, I will be happy to read them..
/sbin/ifconfig -a
lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
inet6 ::1 prefixlen 128
inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x1
inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
gif0: flags=8010<POINTOPOINT,MULTICAST> mtu 1280
stf0: flags=0<> mtu 1280
en0: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
inet6 fe80::217:f2ff:fecd:6a55%en0 prefixlen 64 scopeid 0x4
inet 10.12.104.247 netmask 0xffff0000 broadcast 10.12.255.255
ether 00:17:f2:cd:6a:55
media: autoselect (100baseTX <full-duplex,flow-control>) status: active
supported media: autoselect 10baseT/UTP <half-duplex> 10baseT/UTP <full-duplex> 10baseT/UTP <full-duplex,hw-loopback> 10baseT/UTP <full-duplex,flow-control> 100baseTX <half-duplex> 100baseTX <full-duplex> 100baseTX <full-duplex,hw-loopback> 100baseTX <full-duplex,flow-control> 1000baseT <full-duplex> 1000baseT <full-duplex,hw-loopback> 1000baseT <full-duplex,flow-control> none
en1: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
ether 00:19:e3:06:db:7d
media: autoselect (<unknown type>) status: inactive
supported media: autoselect
wlt1: flags=41<UP,RUNNING> mtu 1500
fw0: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 2030
lladdr 00:19:e3:ff:fe:68:58:be
media: autoselect <full-duplex> status: inactive
supported media: autoselect <full-duplex>

From a xp guest :

I can't copy/paste :
The guets IP is 10.0.2.15, the gateway and the dhcp server is on 10.0.2.2 and the dns is at 10.0.2.3.

I can only ping the 10.0.2.2.
In the network neighbour-ghood, I have sometimes 'WORKGROUP' with the guest, and nothing more, even in the VB shared folders.

I will really appreciate any help.
Or information about your success...
jcezanna56
 
Posts: 14
Joined: 1. Jul 2007, 16:54

Same networking issue

Postby Jasse » 10. Aug 2007, 10:38

I have exactly the same problem!? Please can someone tell whats wrong with the setup? :cry:
Jasse
 
Posts: 1
Joined: 10. Aug 2007, 10:35

dhcp configuration

Postby jcezanna56 » 10. Aug 2007, 11:22

As I have aleady a dhcp server , who knows :
1) where to specify A dhcp server
or
2) where to configure it giving a range of address compatible with my other dhcp server.
My net is in 192.168.X.X, not in 10.0.2.X.
Thank you.

Without this information and networking, virtualbox is unusable.
jcezanna56
 
Posts: 14
Joined: 1. Jul 2007, 16:54

Postby russellfenwick » 13. Aug 2007, 21:17

The guest operating systems will not be visible/accessible on your own network because Virtualbox does not support bridged networking at the moment.
russellfenwick
 
Posts: 1
Joined: 13. Aug 2007, 21:14


Return to VirtualBox on Mac OS X Hosts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests