Cannot create host-only network

Discussions related to using VirtualBox on Mac OS X hosts.

Cannot create host-only network

Postby hito mario » 30. Apr 2013, 09:18

Hi,

I installed vbox 4:12 in Mac OS, then I import oracle vm and I made ​​a host-only network to test the connection between my mac and vbox and it runs.

Then I re-booted my mac and tried to run the oracle vm application that I created earlier. Problems arise which host-only is not found in accordance with the image that I attach.

if anyone has ever experienced jg, I've tried to do create vbox manage hostonlyif create alerts out below

~ Admin $ VBoxManage hostonlyif create
0% ...
Progress state: NS_ERROR_FAILURE
VBoxManage: error: Failed to create the host-only adapter
VBoxManage: error: VBoxNetAdpCtl: Error while adding new interfaces: failed to open / dev / vboxnetctl: No such file or directory

VBoxManage: error: Details: code NS_ERROR_FAILURE (0x80004005), component HostNetworkInterface, interface IHostNetworkInterface
VBoxManage: error: Context: "int handleCreate (HandlerArg *, int, int *)" at line 68 of file VBoxManageHostonly.cpp

Thank you in advance
Attachments
screen_shot_hostonly.jpg
screen_shot_hostonly.jpg (89.92 KiB) Viewed 22712 times
hito mario
 
Posts: 7
Joined: 27. Apr 2013, 16:28

Re: Cannot create host-only network

Postby noteirak » 30. Apr 2013, 10:47

Seems like your Virtualbox installation is broken, and I would try to fully uninstall it, then reinstall.
Hyperbox - Virtual Infrastructure Manager - https://kamax.io/hbox/
Manage your VirtualBox infrastructure the free way!
noteirak
Site Moderator
 
Posts: 5192
Joined: 13. Jan 2012, 11:14
Primary OS: Debian other
VBox Version: OSE Debian
Guest OSses: Debian, Win 2k8, Win 7

Re: Cannot create host-only network

Postby hito mario » 30. Apr 2013, 11:09

I've installed 4 to 5 times but still problematic.
hito mario
 
Posts: 7
Joined: 27. Apr 2013, 16:28

Re: Cannot create host-only network

Postby noteirak » 30. Apr 2013, 11:10

From the error message, your issue is on /dev/vboxnetctl
Does the file exist? Do you have rights on it?
Hyperbox - Virtual Infrastructure Manager - https://kamax.io/hbox/
Manage your VirtualBox infrastructure the free way!
noteirak
Site Moderator
 
Posts: 5192
Joined: 13. Jan 2012, 11:14
Primary OS: Debian other
VBox Version: OSE Debian
Guest OSses: Debian, Win 2k8, Win 7

Re: Cannot create host-only network

Postby hito mario » 30. Apr 2013, 11:40

After installation virtualbox, the file is then restarted my mac. The file is missing.
hito mario
 
Posts: 7
Joined: 27. Apr 2013, 16:28

Re: Cannot create host-only network

Postby noteirak » 30. Apr 2013, 12:13

Then I don't know what could remove it.
Not having a Mac myself, I wouldn't know how to troubleshoot that. Maybe other with more knowledge can help you here.
Hyperbox - Virtual Infrastructure Manager - https://kamax.io/hbox/
Manage your VirtualBox infrastructure the free way!
noteirak
Site Moderator
 
Posts: 5192
Joined: 13. Jan 2012, 11:14
Primary OS: Debian other
VBox Version: OSE Debian
Guest OSses: Debian, Win 2k8, Win 7

Re: Cannot create host-only network

Postby hito mario » 30. Apr 2013, 12:44

maybe others can help.

Thank's before.
hito mario
 
Posts: 7
Joined: 27. Apr 2013, 16:28

Re: Cannot create host-only network

Postby ChipMcK » 30. Apr 2013, 14:57

hito mario wrote:I've installed 4 to 5 times but still problematic.

Did you first Uninstall?

The field Name is set as Not selected in your image, rather than vboxnet0.
My understanding is the the StartUp Item for VBox is responsible for setting up vboxnet0 along with the .kext extensions.
The Uninstall clears the .kext files (amongst others)

Best
ChipMcK
Volunteer
 
Posts: 1096
Joined: 20. May 2009, 02:17
Location: U S of A
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows, OSX

Re: Cannot create host-only network

Postby hito mario » 30. Apr 2013, 16:29

After all i delete .kext from folder /Library/Extentions, and then i re install VBox. After that I was able to create a host-only, then I try to restart my mac. And back problems as above.

thx before
hito mario
 
Posts: 7
Joined: 27. Apr 2013, 16:28

Re: Cannot create host-only network

Postby hito mario » 1. May 2013, 05:08

Please help

Thx.
hito mario
 
Posts: 7
Joined: 27. Apr 2013, 16:28

Re: Cannot create host-only network

Postby ChipMcK » 1. May 2013, 05:23

hito mario wrote:After all i delete .kext from folder /Library/Extentions

IMHO mucking in the the folders is not the same as running the Uninstall script VirtualBox_Uninstall.tool from .dmg
ChipMcK
Volunteer
 
Posts: 1096
Joined: 20. May 2009, 02:17
Location: U S of A
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows, OSX

Re: Cannot create host-only network

Postby hito mario » 1. May 2013, 09:26

yes, I've installed via the dmg file and also tried to uninstall but could not solve also
hito mario
 
Posts: 7
Joined: 27. Apr 2013, 16:28

Re: Cannot create host-only network

Postby noteirak » 1. May 2013, 12:07

hito mario wrote:After that I was able to create a host-only, then I try to restart my mac. And back problems as above.

The fact that it works until you restart tells me that something is not right on boot. Either a service missing or another doing something bad.
Hyperbox - Virtual Infrastructure Manager - https://kamax.io/hbox/
Manage your VirtualBox infrastructure the free way!
noteirak
Site Moderator
 
Posts: 5192
Joined: 13. Jan 2012, 11:14
Primary OS: Debian other
VBox Version: OSE Debian
Guest OSses: Debian, Win 2k8, Win 7

Re: Cannot create host-only network

Postby rpmurray » 1. May 2013, 15:38

Have you tried running Repair Disk Permissions in Disk Utility before doing the uninstall and re-install of VB? There were a couple of users in the past that reported problems with the kexts that turned out to be permissions related. It wouldn't hurt to try.
rpmurray
Volunteer
 
Posts: 914
Joined: 3. Mar 2009, 00:29
Location: Between Heaven and Hell
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows 7, Mac OS X (various flavors)

Re: Cannot create host-only network

Postby johntdyer » 9. Sep 2013, 20:24

No clue why, but restarting this service seems to fix this for m e

Code: Select all   Expand viewCollapse view
 sudo /Library/StartupItems/VirtualBox/VirtualBox restart
johntdyer
 
Posts: 2
Joined: 17. Feb 2012, 16:55

Next

Return to VirtualBox on Mac OS X Hosts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests