Page 2 of 9

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 12. Sep 2012, 10:32
by serviceHoster
which mac hardware and cpu do you have?

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 12. Sep 2012, 11:26
by devrac
michaln wrote:Ask Apple about this. Seriously.


I have filed a bug with Apple about this issue. I will keep the thread updated if any useful information comes from this bug report.

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 12. Sep 2012, 12:05
by michaln
devrac wrote:I have filed a bug with Apple about this issue. I will keep the thread updated if any useful information comes from this bug report.


Thanks.

Also please note that all information about unreleased OS X updates is under a NDA, so there's very little we can publicly say at this point.

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 12. Sep 2012, 15:47
by JasonHeffner
Confirmed the same problem with 10.8.2(12C50). devrac thanks for filing the Apple Bug. I tested VMWare and Parallels and they don't seem to exhibit the same issue. It seems localized to VirtualBox.

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 13. Sep 2012, 15:50
by mag
The bad thing is that if I try to disable VT-x in the VM configuration at least, it doesn't get things to work.
In that case the host OS locks up completely and hard restart is required.
11' MacBook Air 2012 Core i5, OS X 10.8.2 (12C50)

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 13. Sep 2012, 16:19
by michaln
For what it's worth - no such problem here with 12C50 on a 2011 MBP. Either the problem is specific to certain models (possible, but not too likely) or there's some other piece of software involved.

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 13. Sep 2012, 16:31
by JBD06
I have the issue on a 15'' Macbook pro 2012 core i7

Is it only on 2012 machine ?

Thanks

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 13. Sep 2012, 17:49
by mag
michaln: I don't think there's something else involved as my machine is just few weeks old and I haven't managed to install much stuff there yet (migrating slowly for various reasons), from what may use some kexts it's probably only iStat Menus. As JBD06 notes it could be tied to 2012 Ivy Bridge models.

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 13. Sep 2012, 20:05
by havenn
Same issue here on 10.8.2 (12C50) with Retina, Mid 2012. (Ivy Bridge.)

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 15. Sep 2012, 14:45
by devrac
Sadly, the problem persists in build 12c53.
Nothing to report on the bug submission yet.

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 15. Sep 2012, 18:54
by mag
devrac: Which machine do you have? Any of the 2012 Ivy Bridge CPU-based models?

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 16. Sep 2012, 13:13
by devrac
mag wrote:devrac: Which machine do you have? Any of the 2012 Ivy Bridge CPU-based models?


Indeed. I am using a 2012 retina MBP, with the 2.6GHz i7

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 17. Sep 2012, 15:57
by JasonHeffner
10.8.2(12c53) on Retina Macbook Pro same error. VB worked on 10.8.1 before.

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 18. Sep 2012, 01:21
by havenn
RMBP on 12C53 also still getting same error.

Re: VM doesn't start on Mountain Lion

PostPosted: 18. Sep 2012, 08:28
by michaln
Anyone having trouble with the non-Retina MBPs at all?