Page 1 of 1

Black screen when loading .vmwarevm disk image [Resolved]

PostPosted: 28. Mar 2009, 15:28
by sandmanx42
Hi there, i did look to see if this topic was covered before, but couldn't find a solution that addressed this problem directly.

I followed the procedure of deleting the <name>.vmwarevm extension and accessed the .vmdk file. Windows starts to load but i never see a windows logo. I checked to see if information was being read from the virtual disk, and it appears so, but it stalls within a few seconds. Any ideas?

John

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 16:01
by stefan.becker
PIIX 4 for IDE Adapter can solve the Problem.

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 16:10
by sandmanx42
I checked and PIX 4 was enabled by default. I should have mentioned i am using Virtual box 2.1.4.

Thanks for the reply though

John

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 17:18
by stefan.becker
You can try PIIX 3 intsead. If its not running, play with the options apic, acpi, vt. Disable all, Enable all, only one and so on.

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 17:38
by sandmanx42
Well its closer. Enabling the IO APIC gets me to the windows logo but I get a bluescreen after that and it continually reboots. I tried different combinations of settings and alternating between PIX 3 & 4 to no avail. I look at other threads about this but they all were based on an initially successful install. Any other ideas?

I appreciate you help

John

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 18:06
by vbox4me2
Can you get into safemode? (F8)

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 18:47
by sandmanx42
I tried but no I cannot. I would really like to try this software, but i really do not want to have to re install all of my software to do it.

John

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 19:45
by vbox4me2
Before powering down the vmware VM did you follow the guidelines for conversion to vbox? if not you might not ever get it to boot.

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 19:58
by sandmanx42
I'm afraid i didnt read about any guidelines but i can still mount the disk in Vmware so if there is something i need to do its still ok. I checked all the FAQs before i started this and i didnt read anything special about formatting the image (this version was supposed to be able to mount a .vmdk file directly right? )

UPDATE:
I reloaded the image into VMware and i uninstalled the VMTools application. I also reset the .vmdk to 1 file vs split and it is still giving me the same error. Is there anything else i missed?

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 20:27
by vbox4me2
What error exactly are you getting? you could try the repair option from the windows install CD.

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 20:47
by sandmanx42
It was hard to catch because it disappears so fast but here is a screenshot:
Image

I loaded the recovery disk and am running a CHKDSK analysis. I'll post the results when its done.

UPDATE: I ran the CHKDSK and it repaired some errors but the blue screen still comes up. I am going to do a full repair install and see if that fixes it.

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 21:38
by vbox4me2
The top 5 here are usually enough to fix this, depending what exactly has happened.
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=win ... 007b&meta=

Re: Black screen when loading .vmwarevm disk image

PostPosted: 28. Mar 2009, 22:37
by sandmanx42
Ok the repair worked great and I'm up and running. Thanks for the help!

John