Problem launching ISO

Discussions related to using VirtualBox on Mac OS X hosts.

Problem launching ISO

Postby mugen » 23. Jul 2021, 17:30

Hi,

I've seen people having a similar issue but all solutions have failed for me so here goes my particular predicament:
I've installed Virtual Box 6.1.24 successfully as well as the extension pack, gave the relevant authorizations (in Security and Confidentiality...), rebooted, created a new VM for Ubuntu and then when I started the VM and wanted to specify the location of the ISO to install it... it crashed: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)

I'm running MacOS Big Sur 11.2.3. SIP is enabled.
I've tried with previous builds (6.1.16, 18, 20 and even 22), uninstalled Virtual Box with the uninstaller...

I get the same error every time.

Any ideas? Any help would be much appreciated!
I have attached the complete message in a text file.
Attachments
error-msg.txt
(90.94 KiB) Downloaded 9 times
mugen
 
Posts: 2
Joined: 23. Jul 2021, 17:19

Re: Problem launching ISO

Postby granada29 » 23. Jul 2021, 22:35

This had been an ongoing problem. Try attaching the ISO install image to a virtual CD in the VM settings before you start the VM.
granada29
Volunteer
 
Posts: 345
Joined: 3. Mar 2015, 07:27
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Linux, macOS, Windows

Re: Problem launching ISO

Postby mugen » 24. Jul 2021, 18:52

The workaround did the job, thank you!
mugen
 
Posts: 2
Joined: 23. Jul 2021, 17:19


Return to VirtualBox on Mac OS X Hosts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests