Help with audio (alsa)

Discussions related to using VirtualBox on Linux hosts.

Help with audio (alsa)

Postby md1011 » 7. Dec 2017, 15:59

Specs:
Host = Ubuntu Server 16.04.3 LTS
RDP Host = Windows 7 Enterprise SP1 x64
Guest = Windows 7 Enterprise SP1 x86

VirtualBox 5.2.0r118431

I followed the steps in the AudioDebug wiki, but the .WAV files that generate are all 44 Bytes with nothing to play. When I play audio on the guest, you can see the activity in the Volume controls, so my thought is that my driver set-up on the guest is correct. Thanks in advance for anything you can provide.

Log attached

Code: Select all   Expand viewCollapse view
uid=1000(marc) gid=1000(marc) groups=1000(marc),4(adm),24(cdrom),27(sudo),29(audio),30(dip),44(video),46(plugdev),110(lxd),113(sambashare),117(lpadmin),118(vboxusers)


VM Info
Code: Select all   Expand viewCollapse view
Name:            Win7x86
Groups:          /
Guest OS:        Windows 7 (32-bit)
UUID:            744fc242-1ba2-44a5-ac16-42446bca22a9
Config file:     /home/marc/.config/VirtualBox/VMs/Win7x86/Win7x86.vbox
Snapshot folder: /home/marc/.config/VirtualBox/VMs/Win7x86/Snapshots
Log folder:      /home/marc/.config/VirtualBox/VMs/Win7x86/Logs
Hardware UUID:   744fc242-1ba2-44a5-ac16-42446bca22a9
Memory size:     4096MB
Page Fusion:     off
VRAM size:       8MB
CPU exec cap:    100%
HPET:            off
Chipset:         piix3
Firmware:        BIOS
Number of CPUs:  1
PAE:             on
Long Mode:       off
Triple Fault Reset: off
APIC:            on
X2APIC:          off
CPUID Portability Level: 0
CPUID overrides: None
Boot menu mode:  message and menu
Boot Device (1): Floppy
Boot Device (2): DVD
Boot Device (3): HardDisk
Boot Device (4): Not Assigned
ACPI:            on
IOAPIC:          off
BIOS APIC mode:  APIC
Time offset:     0ms
RTC:             local time
Hardw. virt.ext: on
Nested Paging:   on
Large Pages:     off
VT-x VPID:       on
VT-x unr. exec.: on
Paravirt. Provider: Default
Effective Paravirt. Provider: HyperV
State:           running (since 2017-12-07T13:51:15.900000000)
Monitor count:   1
3D Acceleration: off
2D Video Acceleration: off
Teleporter Enabled: off
Teleporter Port: 0
Teleporter Address:
Teleporter Password:
Tracing Enabled: off
Allow Tracing to Access VM: off
Tracing Configuration:
Autostart Enabled: off
Autostart Delay: 0
Default Frontend:
Storage Controller Name (0):            sata
Storage Controller Type (0):            IntelAhci
Storage Controller Instance Number (0): 0
Storage Controller Max Port Count (0):  30
Storage Controller Port Count (0):      30
Storage Controller Bootable (0):        on
Storage Controller Name (1):            ide
Storage Controller Type (1):            PIIX4
Storage Controller Instance Number (1): 0
Storage Controller Max Port Count (1):  2
Storage Controller Port Count (1):      2
Storage Controller Bootable (1):        on
sata (0, 0): /home/marc/.config/VirtualBox/VMs/Win7x86/Win7x86-HDD01 (UUID: 0a023339-e68d-48c3-a67d-977f5fa4512b)
ide (1, 0): /usr/share/virtualbox/VBoxGuestAdditions.iso (UUID: d9b2603d-98ad-4134-8c91-4f244b7f2e06)
NIC 1:           MAC: 0800279AB193, Attachment: Bridged Interface 'enp5s0', Cable connected: on, Trace: off (file: none), Type: 82540EM, Reported speed: 0 Mbps, Boot priority: 0, Promisc Policy: deny, Bandwidth group: none
NIC 2:           disabled
NIC 3:           disabled
NIC 4:           disabled
NIC 5:           disabled
NIC 6:           disabled
NIC 7:           disabled
NIC 8:           disabled
Pointing Device: PS/2 Mouse
Keyboard Device: PS/2 Keyboard
UART 1:          disabled
UART 2:          disabled
UART 3:          disabled
UART 4:          disabled
LPT 1:           disabled
LPT 2:           disabled
Audio:           enabled (Driver: ALSA, Controller: AC97, Codec: STAC9700)
Audio playback:  enabled
Audio capture: disabled
Clipboard Mode:  disabled
Drag and drop Mode: disabled
Session name:    headless
Video mode:      1920x1080x24 at 0,0 enabled
VRDE:            enabled (Address 0.0.0.0, Ports 3389, MultiConn: off, ReuseSingleConn: off, Authentication type: null)
VRDE port:       3389
Video redirection: disabled
VRDE property: TCP/Ports  = "3389"
VRDE property: TCP/Address = <not set>
VRDE property: VideoChannel/Enabled = <not set>
VRDE property: VideoChannel/Quality = <not set>
VRDE property: VideoChannel/DownscaleProtection = <not set>
VRDE property: Client/DisableDisplay = <not set>
VRDE property: Client/DisableInput = <not set>
VRDE property: Client/DisableAudio = <not set>
VRDE property: Client/DisableUSB = <not set>
VRDE property: Client/DisableClipboard = <not set>
VRDE property: Client/DisableUpstreamAudio = <not set>
VRDE property: Client/DisableRDPDR = <not set>
VRDE property: H3DRedirect/Enabled = <not set>
VRDE property: Security/Method = <not set>
VRDE property: Security/ServerCertificate = <not set>
VRDE property: Security/ServerPrivateKey = <not set>
VRDE property: Security/CACertificate = <not set>
VRDE property: Audio/RateCorrectionMode = <not set>
VRDE property: Audio/LogPath = <not set>
USB:             enabled
EHCI:            enabled
XHCI:            enabled

USB Device Filters:

Index:            0
Active:           yes
Name:             usb001
VendorId:         05dc
ProductId:        a838
Revision:
Manufacturer:
Product:
Remote:           yes
Serial Number:

Available remote USB devices:

<none>

Currently Attached USB Devices:

<none>

Bandwidth groups:  <none>

Shared folders:

Name: 'Home', Host path: '/home/marc' (machine mapping), writable

VRDE Connection:    not active
Clients so far:     0

Capturing:          not active
Capture screens:    0
Capture file:       /home/marc/.config/VirtualBox/VMs/Win7x86/Win7x86.webm
Capture dimensions: 1024x768
Capture rate:       512 kbps
Capture FPS:        25
Capture options:

Guest:

Configured memory balloon size:      0 MB
OS type:                             Windows7
Additions run level:                 3
Additions version:                   5.2.0 r118431


Guest Facilities:

Facility "VirtualBox Base Driver": active/running (last update: 2017/12/07 13:51:32 UTC)
Facility "VirtualBox System Service": active/running (last update: 2017/12/07 13:51:40 UTC)
Facility "VirtualBox Desktop Integration": active/running (last update: 2017/12/07 13:51:45 UTC)
Facility "Seamless Mode": active/running (last update: 2017/12/07 13:51:32 UTC)
Facility "Graphics Mode": active/running (last update: 2017/12/07 13:51:32 UTC)
Attachments
VBox.zip
(24.66 KiB) Downloaded 1 time
md1011
 
Posts: 6
Joined: 17. Nov 2017, 22:49

Re: Help with audio (alsa)

Postby socratis » 7. Dec 2017, 17:40

They're actively working on the audio. Try the test builds and see if there is any improvement. Otherwise you'll have to wait until more fixes come in.
If you obfuscate any information requested, I will obfuscate my response. These are virtual UUIDs, not real ones.
Do NOT reply with the "QUOTE" button, please use the "POST REPLY", at the bottom of the form.
socratis
Site Moderator
 
Posts: 12622
Joined: 22. Oct 2010, 11:03
Location: Greece
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Win(*>98), Linux*, OSX>10.5


Return to VirtualBox on Linux Hosts

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 25 guests