Page 25 of 40

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 31. Jul 2014, 02:11
by JAttila
I've already uninstalled and reinstalled 4.3.12, but my problem was caused by NVidia video drivers (nview64.dll).

Jamie

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 31. Jul 2014, 05:44
by Redbyte
I have been having this error as well. My AV is Symantec Endpoint. I installed the latest build via the link on this post (currently 4.3.15 r95286) and I am still getting the error "Error in supR3HardenedWinVerifyProcess" with sysfer.dll. I have installed the guess additions as well and it has made no difference. Also ADC is disabled

Image

Image

Image

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 31. Jul 2014, 09:40
by mystik_7
I also got error 0xc0000005 when starting virtual machine with latest build 4.3.15 r95286

OS: Windows 8
AV: BitDefender

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 31. Jul 2014, 20:42
by JK_Flip_Flop
The latest test build did fix the issue of not being able to even launch the interface, however I now see the same E_FAIL error as other users.

Host OS: Windows 7 Pro SP1
VBox: 4.3.15 r95286
AV: McAfee Virus Scan Enterprise + Antispyware Enterprise 8.8.0.975

Hope these logs help.

F20-launch_error.jpg
F20-launch_error.jpg (46.13 KiB) Viewed 7868 times

F20-VBox.log
(100.68 KiB) Downloaded 47 times

F20-VBoxStartup.log
(36.37 KiB) Downloaded 31 times

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 31. Jul 2014, 20:52
by nick____
Hi Virtualbox forum. I am having a similar problem with Virtualbox builds 4.3.14 and 4.3.15

However, I do not believe that it is my antivirus that is causing the problem, but rather using third-party programs such as Mactype or UXStyle, or any other program which loads a dll into another application. For example, the attached VBoxStartup.log

As you can see, it gets stuck trying to verify the integrity of uxtheme.dll, which is provided by one of the 3RD party windows theme patchers.
If you need any more information, please reply and let me know

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 1. Aug 2014, 00:25
by socratis
nick____ wrote:I do not believe that it is my antivirus that is causing the problem, but rather using third-party programs such as Mactype or UXStyle, or any other program which loads a dll into another application.

That would be an absolutely correct assessment. But, you would known that already if you had read the previous posts in this thread. It is NOT just antivirus. Anything with a "needle" can cause this "DLL injection" ;)

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 1. Aug 2014, 15:47
by mpack
nick____ wrote:or any other program which loads a dll into another application.

You mean, like it says in the first paragraph of the first post in this thread? :roll:

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 1. Aug 2014, 19:21
by kirsche40
On my Win7-x64 I have only Microsoft's Secure Essentials installed. To me that's the most simple platform configuration but I am affected by this show stopper too. <sarcasm>Looks like perfect organized Software QA</sarkasm>

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 1. Aug 2014, 21:53
by arth4
VirtualBox 4.3.15 (build 95286) seems to be working for me with Symantec Endpoint Protection 12.1.4013.4013

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 1. Aug 2014, 22:31
by JK_Flip_Flop
socratis wrote:
nick____ wrote:I do not believe that it is my antivirus that is causing the problem, but rather using third-party programs such as Mactype or UXStyle, or any other program which loads a dll into another application.

That would be an absolutely correct assessment. But, you would known that already if you had read the previous posts in this thread. It is NOT just antivirus. Anything with a "needle" can cause this "DLL injection" ;)

After reading my logs from my previous post more closely, it looks like the issue is with the Tumbleweed Desktop Validator that our organization uses for smart card credential validation rather than the AV. Looks like McAfee is in the clear.

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 2. Aug 2014, 14:23
by VirtualBoxer63525
Can start GUI but none of the virtual machines.

The virtual machine 'every-vm-failed' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1 (0x1).
E_FAIL (0x80004005)
Interface:IMachine {480cf695-2d8d-4256-9c7c-cce4184fa048}

30c.112c: Log file opened: 4.3.15r95286 g_hStartupLog=0000000000000058 g_uNtVerCombined=0x611db110
30c.112c: Calling main()
30c.112c: SUPR3HardenedMain: pszProgName=VirtualBox fFlags=0x0
30c.112c: SUPR3HardenedMain: Respawn #1
30c.112c: supHardenedWinVerifyImageByHandle: -> 0 (\Device\HarddiskVolume2\VirtualBox\VirtualBox.exe)
30c.112c: supHardenedWinVerifyImageByHandle: -> 0 (\Device\HarddiskVolume2\VirtualBox\VirtualBox.dll)
30c.112c: supR3HardenedWinDoReSpawn(1): New child fd4.1364 [kernel32].
30c.112c: supR3HardenedWinPurifyChild: PebBaseAddress=000007fffffdf000 cbPeb=0x380
30c.112c: supR3HardNtPuChFindNtdll: uNtDllParentAddr=0000000077870000 uNtDllChildAddr=0000000077870000
30c.112c: supR3HardNtPuChTriggerInitialImageEvents: pvLdrInitThunk=000000007789c340 pvNtTerminateThread=0000000080580000
30c.112c: supHardNtVpScanVirtualMemory: enmKind=CHILD_PURIFICATION
30c.112c: *0000000000000000-fffffffffffeffff 0x0001/0x0000 0x0000000
30c.112c: Error (rc=-5637):
30c.112c: NtQueryVirtualMemory failed for 0000000000010000: 0xc000010a
30c.112c: Fatal error:
30c.112c: NtQueryVirtualMemory failed for 0000000000010000: 0xc000010a

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 2. Aug 2014, 20:37
by Cousin Shutin
The AV package that I am currently running along with the Host Operating system that it is running with:

System/Host OS:

Manufacturer: Lenovo
Model: Lenovo Win7 PC
Processor: Intel Core i5-2450M CPU @ 2.5GHz
Installed memory (RAM): 6.00 GB
System Type: 64bit Operating System

OS: Windows 7 Home Premium Service Pack 1


AV package/version:
Kaspersky 2014:
Application Version: 15.0.0.463 (a)

Here is the snapshot:

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 2. Aug 2014, 22:35
by mpack
@cousin: please say what VBox build you were using.

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 2. Aug 2014, 23:51
by BrollyLSSJ
Build 95286 fixes my problem and my USB VM is working again.

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

PostPosted: 3. Aug 2014, 10:00
by BrollyLSSJ
OK, it only worked once. After booting the system (my computer was off tonight) I got the nt create message again. The VM itself did not update it's log. Will try to see if I can get some logs.