4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Discussions related to using VirtualBox on Windows hosts.

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby ThetaPhi » 20. Aug 2014, 17:03

Hi,

VirtualBox-4.3.15-95599-Win.exe solves the issues here with NVIDIA drivers. The GUI starts without any problems. Virtual machines work fine, too - I tested guests: Ubuntu Linux, Windows 7, Mac OSX

Uwe
ThetaPhi
 
Posts: 8
Joined: 18. Jul 2014, 14:08

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby Noitidart » 20. Aug 2014, 17:06

Hi all I posted up my problem here a couple days ago, I haven't got a reach out for help :( I badly need vbox working :(
Noitidart
 
Posts: 6
Joined: 19. Aug 2014, 08:15

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby mpack » 20. Aug 2014, 17:13

Noitidart wrote:Hi all I posted up my problem here a couple days ago, I haven't got a reach out for help :( I badly need vbox working :(

Your previous post concerned 4.3.14, which is why it was ignored. Please read the first message of this discussion.
mpack
Site Moderator
 
Posts: 33599
Joined: 4. Sep 2008, 17:09
Primary OS: MS Windows 10
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Mostly XP

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby vbox_bob » 20. Aug 2014, 18:54

I just installed the 95599 version and it seems to be getting an error that others have gotten in previous builds. For me the previous build was able to launch the VMs with no problem. However on this new one I am getting the error trying to start a fresh VM. The error message title is "Error In supR3HardenedWinReSpawn". The error description is

"NtCreateFile(\Device\VBoxDrvStub failed: 0x0000034
STATUS_OBJECT_NAME_NOT_FOUND (0 retries)
(rc=-101)

Make sure the kernel module has been loaded successfully."

I'm running Windows 7 x64 and Symantec Endpoint Protection v12.1.4013
vbox_bob
 
Posts: 1
Joined: 20. Aug 2014, 18:39

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby USAFTech » 20. Aug 2014, 19:58

Installed the latest version of Virtual Box on my Windows 7 Enterprise 64-bit system and received the error below when attempting to launch a VM. The Virtual Box application opens without any errors, but the VMs will not launch successfully (see error below).

Virtual Box 4.3.14 r95599 Helllllllllllllllllllllllllp Oracle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Attachments
Vbox4315_95599-1.JPG
Vbox4315_95599-1.JPG (37.3 KiB) Viewed 10325 times
USAFTech
 
Posts: 3
Joined: 31. Jul 2014, 16:07

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby somnang » 20. Aug 2014, 21:57

Win 7 x64
VirtualBox-4.3.15-95599-Win.exe
Error

VM.PNG
Error trying to start up VM
VM.PNG (109.94 KiB) Viewed 10285 times


VBoxStartup.log
Error log file
(6.53 KiB) Downloaded 83 times


Uninstalling and re-installing 4.3.12
somnang
 
Posts: 6
Joined: 16. Jul 2014, 20:19

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby dman91 » 20. Aug 2014, 22:00

I can confirm that VirtualBox v.4.3.15-95599 Solved my issue. (See Page 31 for my setup)

Thank you Virtual Box Team. To others, I hope your issues will get solved too.

Thanks again
dman91
 
Posts: 2
Joined: 18. Aug 2014, 22:19
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Ubuntu

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby stefan.becker » 20. Aug 2014, 22:23

dman91 wrote:I can confirm that VirtualBox v.4.3.15-95599 Solved my issue. (See Page 31 for my setup)

Thank you Virtual Box Team. To others, I hope your issues will get solved too.

Thanks again


For me the release is pure crap.

The machine: Win 8.1 64 Bit, ESET Nod 32.

Guests: Win7 32/64 starts without Aero.

Win 8.1 is flickering, 3D is missing.
stefan.becker
Volunteer
 
Posts: 7627
Joined: 7. Jun 2007, 21:53

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby pdouglas » 21. Aug 2014, 00:30

Same problem,

AV
Symantec.cloud - Cloud Agent 2.03.50.2539
Symantec.cloud - Endpoint Protection NIS-20.4.0.40

VBox
4.3.14r95030

OS
Win 7 SP1
Attachments
VirtualBox.xml
(2.49 KiB) Downloaded 44 times
VBoxSVC.log
(2.24 KiB) Downloaded 31 times
pdouglas
 
Posts: 1
Joined: 21. Aug 2014, 00:24

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby fokeyjo » 21. Aug 2014, 00:58

Hi.. I reported here before. Installed the 4th build 95599. When I run the ubuntu VM (created via vagrant) it just gives a black screen straight after POST.

Win8.1. New lenovo core i5 laptop. Grisoft AVG 2014.

I've pasted my whol VBoxStartup.log at http://pastebin.com/fVbXAbSN. The only errors I can see in the file are (appears twice, and no, wintab32.dll doesn't exist and I don't have a wacom device):
Code: Select all   Expand viewCollapse view
15e4.2120: supR3HardenedMonitor_LdrLoadDll: pName=C:\windows\system32\wintab32.dll *pfFlags=0x0 pwszSearchPath=<NULL>
15e4.2120: supR3HardenedMonitor_LdrLoadDll: error opening 'C:\windows\system32\wintab32.dll': 2
15e4.2120: supR3HardenedMonitor_LdrLoadDll: returns rcNt=0xc0000135 'C:\windows\system32\wintab32.dll'

btw.. thanks for the support you are providing us with this issue. Make sure your Oracle overlords get the beers in when it's resolved! :)

[SOLVED] I was using an amd64 image. The 95663 build is fine for me.
Last edited by fokeyjo on 22. Aug 2014, 22:43, edited 1 time in total.
fokeyjo
 
Posts: 3
Joined: 18. Aug 2014, 20:19

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby bcorbett9 » 21. Aug 2014, 04:36

Looks like the updated version 4.3.15 fixed my install issue when combined with putting Bitdefender in game mode.
bcorbett9
 
Posts: 1
Joined: 21. Aug 2014, 04:35

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby numb3rs666 » 21. Aug 2014, 10:09

VirtualBox v.4.3.15-95599 start correctly on my Win 8.1 x64 but when I try to open VM Win 8.1 it start but then remain a black screen and was necessary the brute force to restart the PC.
numb3rs666
 
Posts: 22
Joined: 30. Dec 2013, 18:14

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby Danikdanik » 21. Aug 2014, 10:36

I've installed the VirtualBox-4.3.15-95599-Win.exe release and I receive an error message that says that it cannot find some DLL file (see the pic).
The reason I installed this version, is that all the other versions I installed - I received the "Failed to verify process integrity: More than one thread in process (rc=-5640)
Any ideas?
Attachments
vbox_wont_start.png
dll error
vbox_wont_start.png (26.64 KiB) Viewed 10154 times
Danikdanik
 
Posts: 1
Joined: 21. Aug 2014, 10:05

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby figurev » 21. Aug 2014, 11:03

I downloaded the latest 4.3.15 build on a Windows 8.1 host machine. Virtualbox couldn't initiate my Ubuntu VM. I got this error:

"Failed to open a session for the virtual machine ubuntu-14.04.1-desktop-amd64.

VT-x is being used by another hypervisor. (VERR_VMX_IN_VMX_ROOT_MODE).

VirtualBox can't operate in VMX root mode. Please close all other virtualization programs. (VERR_VMX_IN_VMX_ROOT_MODE).

Result Code: E_FAIL (0x80004005)
Component: Console
Interface: IConsole {8ab7c520-2442-4b66-8d74-4ff1e195d2b6} "

Attached is the log. I have disabled Hyper-V and yet still unable to work around it.
Attachments
ubuntu-14.04.1-desktop-amd64-2014-08-21-16-42-54.log
(53.18 KiB) Downloaded 30 times
figurev
 
Posts: 2
Joined: 19. Aug 2014, 08:52

Re: 4.3.14 conflicts with anti-virus packages.

Postby michaln » 21. Aug 2014, 11:07

figurev wrote:VT-x is being used by another hypervisor. (VERR_VMX_IN_VMX_ROOT_MODE).

The error message says it all. Completely unrelated to this problem. Please create a different thread if necessary and don't pollute this very overworked thread any more than absolutely required.

Attached is the log. I have disabled Hyper-V and yet still unable to work around it.

Unfortunately we have no way to find out what it is on your system that's using VT-x, just that there is something and therefore we cannot use it.
michaln
Oracle Corporation
 
Posts: 2969
Joined: 19. Dec 2007, 15:45
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Any and all

PreviousNext

Return to VirtualBox on Windows Hosts

Who is online

Users browsing this forum: Russell1 and 24 guests