ALL VM's stopped working yesterday

Discussions related to using VirtualBox on Windows hosts.

ALL VM's stopped working yesterday

Postby zevious » 16. Feb 2012, 19:31

I have vbox 4.1.18 running on my Windows 7 machine with several VM's (XP, Vista, Win7, Win8) and all has been well. The other night, my computer rebooted after Windows updated. When I tried to use any of the VM's yesterday, they won't load. They fail with a critical error.

I have tried repairing the installation but I am not sure what happened or how to fix it.

Any ideas?
zevious
 
Posts: 3
Joined: 16. Feb 2012, 19:26

Re: ALL VM's stopped working yesterday

Postby stefan.becker » 16. Feb 2012, 20:04

No one can help you without any infos.

What errors, log files?
stefan.becker
Volunteer
 
Posts: 7635
Joined: 7. Jun 2007, 21:53

Re: ALL VM's stopped working yesterday

Postby zevious » 16. Feb 2012, 20:09

Sorry about that. I have attached a log file from the Win7 VM.

Thank you for your time
Attachments
Windows 7 (64-bit)-2012-02-15-17-32-46.log
(82.42 KiB) Downloaded 22 times
zevious
 
Posts: 3
Joined: 16. Feb 2012, 19:26

Re: ALL VM's stopped working yesterday

Postby stefan.becker » 16. Feb 2012, 20:12

Seams you have the known problem "HostMemoryLow".

Please use search funtion, this was discussed several times in the last time. If i remember exact, its a google chrome problem.
stefan.becker
Volunteer
 
Posts: 7635
Joined: 7. Jun 2007, 21:53

Re: ALL VM's stopped working yesterday

Postby Perryg » 16. Feb 2012, 20:13

Perryg
Site Moderator
 
Posts: 34373
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX

Re: ALL VM's stopped working yesterday

Postby zevious » 16. Feb 2012, 20:18

Thank you for the help! It's fixed. I'll know where to look for future problems.
zevious
 
Posts: 3
Joined: 16. Feb 2012, 19:26

Re: ALL VM's stopped working yesterday

Postby gwaddell-ADPBusiness » 28. Feb 2012, 18:29

Hi
Having similar issue - I do not have Google Chrome installed, I do have Google toolbar so changed it's options not to send any information to Google but I still can not run a VM over 1GB of RAM even though I have 6GB on my Host.

Host machine Windows 7 64 bit Pro, 6GB RAM, optimised for program performance (using control panel> Performance Information and Tools)
I'm up loading my log files and the image file (as suggested by the error screen)

Sage 200 2011-2012-02-28-15-57-50.log
Log file
(80.63 KiB) Downloaded 21 times
VBox.png
PNG Image
VBox.png (5.77 KiB) Viewed 3926 times
Sage 200 2011-2012-02-28-15-44-08.log
Log file - sorry not sure which one you need
(81.19 KiB) Downloaded 12 times
gwaddell-ADPBusiness
 
Posts: 7
Joined: 26. Jan 2012, 18:56
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: OSE other
Guest OSses: windows 7

Re: ALL VM's stopped working yesterday

Postby Perryg » 28. Feb 2012, 18:53

@gwaddell-ADPBusiness,

Code: Select all   Expand viewCollapse view
00:00:26.420 Console: VM runtime error: fatal=false, errorID=HostMemoryLow message="Unable to allocate and lock memory. The virtual machine will be paused. Please close applications to free up memory or close the VM"


The error says it all. Something on the host is preventing VirtualBox from being able to allocate and lock the amount of memory you are requesting. You need to turn off services on the host one at a time to see what is causing this error. Also try turning off Nested Paging (in the guests settings) to make sure that is not an issue.
Perryg
Site Moderator
 
Posts: 34373
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX


Return to VirtualBox on Windows Hosts

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 33 guests