VirtualBox 4.0.0 - Device 'usb-ehci'/0 not found .....

Discussions related to using VirtualBox on Windows hosts.

VirtualBox 4.0.0 - Device 'usb-ehci'/0 not found .....

Postby leigh_wardle » 12. Jan 2011, 00:44

Hi all,

Prior to upgrading to VirtualBox 4.0.0 I shut down all my VMs.

I have one VM (guest OS is Win 7) that started, but a message popped up suggesting that I install Oracle VM VirtualBox Extension Pack.
Since installing the Extension Pack the VM will not start successfully , giving this message:

Failed to open a session for the virtual machine
Potoroo7 2011-01-11.


pdm#1: Device 'usb-ehci'/0 not found in the saved state
[ver=4 pass=final]
(VERR_SSM_LOAD_CONFIG_MISMATCH).

Details:

Result Code:
E_FAIL (0x80004005)
Component:
Console
Interface:
IConsole {515e8e8d-f932-4d8e-9f32-79a52aead882}


I suspect I may be able to get the VM going again if I could work out how to power it down, but right now it is in a saved state.

Regards,
Leigh
leigh_wardle
 
Posts: 13
Joined: 30. Sep 2009, 06:20
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows XP, Vista, Windows 7

Re: VirtualBox 4.0.0 - Device 'usb-ehci'/0 not found .....

Postby Perryg » 12. Jan 2011, 00:47

The only option you have it to discard the saved state.
Perryg
Site Moderator
 
Posts: 34373
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX

Re: VirtualBox 4.0.0 - Device 'usb-ehci'/0 not found .....

Postby leigh_wardle » 12. Jan 2011, 01:06

Thanks, Perry.

That fixed the problem.
Until now I thought that "Discard" would discard the entire VM, not just the saved state.

Regards,
Leigh
leigh_wardle
 
Posts: 13
Joined: 30. Sep 2009, 06:20
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows XP, Vista, Windows 7

Re: VirtualBox 4.0.0 - Device 'usb-ehci'/0 not found .....

Postby lsculthorpe » 22. Feb 2011, 17:23

Thank you so much!! I thought the same thing.
lsculthorpe
 
Posts: 1
Joined: 22. Feb 2011, 17:19
Primary OS: Mac OS X Leopard
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Win XP

Re: VirtualBox 4.0.0 - Device 'usb-ehci'/0 not found .....

Postby flarkitvbo » 12. Apr 2011, 19:17

Hi,

Registered just to say "thank you very much" as well :wink:

I was afraid I'd lost my VM completely
flarkitvbo
 
Posts: 1
Joined: 12. Apr 2011, 19:15
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Windows XP


Return to VirtualBox on Windows Hosts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 50 guests