Snapshot Crash After Appliance Import

Discussions related to using VirtualBox on Windows hosts.

Snapshot Crash After Appliance Import

Postby marlonj » 5. Jan 2011, 07:50

Hello There

This is a strange behavior :
After create a Snapshot from an Imported Appliance the virtual machine crash.

Steps :
- I create two virtual machines using VirtualBox 4.0 r69151, Oracle extension installed, Host Windows 7 64 bits, Intel Q8400 VT Enable
- One with Windows 7 Enterprise 32bits and other with Ubuntu Desktop 10.10 32 bits
- I export both machines with the OVA format
- I import both ova files creating two new machines
- Both machines boot well, not issues
- I create a snapshot for each machine
- I try to start the machines again but VirtualBox crash

I tested this reinstalling the VirtualBox,
with guests Windows 7 and Ubuntu 10.10
and always have the same result.

Any idea or suggestion ?

thanks
marlonj
Attachments
Windows7_VBox.log
(50.99 KiB) Downloaded 27 times
UbuntuDesktop1010_VBox.log
(52.67 KiB) Downloaded 17 times
marlonj
 
Posts: 2
Joined: 15. Mar 2009, 02:16
Primary OS: Ubuntu other
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Windows7,Ubuntu1010

Re: Snapshot Crash After Appliance Import

Postby AndrewT » 16. Jan 2011, 02:45

I have a similar problem.
I exported an Ubuntu 10.10 machine which was set up just as I wanted it, then imported it (As I wanted a disk image up to and including the latest snapshot of my original VM). It was all working well and I set up the networking and saved a snapshot. Now every time I try to load it I get a "Oracle VM VirtualBox Manager has stopped working" box.

(I did attempt to rename the rather unfriendly default name, when it crashed I changed the name back, in case this upset something)

My host is windows 7, the log file is attached.
Attachments
ubuntu386_1-2011-01-16-00-31-58.log
log file
(45.16 KiB) Downloaded 22 times
AndrewT
 
Posts: 3
Joined: 16. Jan 2011, 02:26
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: OSE other
Guest OSses: ubuntu 10.10

Re: Snapshot Crash After Appliance Import

Postby marlonj » 19. Jan 2011, 06:01

I tested again with the VirtualBox 4.0.2
and all works fine !!!! :D

thanks !!!
Resistance Is Futile
http://www.marlonj.com
marlonj
 
Posts: 2
Joined: 15. Mar 2009, 02:16
Primary OS: Ubuntu other
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Windows7,Ubuntu1010

Re: Snapshot Crash After Appliance Import

Postby jhmluna » 24. Jan 2011, 03:17

Same situation with me.
I was run under the 4.0.0 when i notice this crash.
After update to 4.0.2, the problem was solved.
Regards,
Henrique Luna
jhmluna
 
Posts: 1
Joined: 21. Dec 2010, 12:58
Primary OS: MS Windows XP
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Linux

Re: Snapshot Crash After Appliance Import

Postby AndrewT » 29. Jan 2011, 23:33

I upgraded to 4.0.2 and it appeared to fix the problem, but when I next took a snapshot I got a different problem (A 'BLKCACHE_IOERR' error when there is >150GBytes left on the disk), see viewtopic.php?f=6&t=38523&p=173056#p173056

I think these problems are related, my post there has more details.
AndrewT
 
Posts: 3
Joined: 16. Jan 2011, 02:26
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: OSE other
Guest OSses: ubuntu 10.10


Return to VirtualBox on Windows Hosts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests