Windows guests' Network not working on High Sierra anymore

For discussions related to using VirtualBox on Mac OS X pre-releases

Windows guests' Network not working on High Sierra anymore

Postby RiCam » 27. Dec 2017, 03:49

Greetings,

First of all, forgive my lack of proper etiquette regarding the use of this forum as this is the first inquiry I have ever made.So here is my inquiry: I upgraded my Mac to the latest High Sierra beta (10.13.3 Beta (17D25b)) and now none of my wireless adapters work. I have tried searching for solutions to this problem to no avail thus far. I even tried using a VMWare installed guest machine and this one doesn't connect through my wireless adapter either, even though it worked in the past. I have been using VirtualBox for years now and haven't had a problem with network problems, but this one has me stumped. I can use the hardware ethernet with a manual address in the any Windows guest, but the wireless never gets a valid ip address. Is anyone else having this problem?
All firewalls are off, there are virus scanning software running and no existing proxies to deal with.

Many anticipated thanks for any suggestions,
RiCam
 
Posts: 1
Joined: 27. Dec 2017, 03:37

Re: Windows guests' Network not working on High Sierra anymore

Postby socratis » 27. Dec 2017, 09:30

RiCam wrote:and now none of my wireless adapters work.
Was the plural a typographical error? How many exactly wireless adapters do you have?

RiCam wrote: I can use the hardware ethernet with a manual address in the any Windows guest, but the wireless never gets a valid ip address.
Was this exact setup working? Ever? Because Bridged and wireless don't always play nice. Bridged networking is outside the WLAN specification. Bridging to wireless is not really bridging. The guest shares the MAC of the host and the host does a sort of MAC-NAT translation based on IP addresses. Promiscuous mode doesn't exist in the official WLAN specifications. It may or may not work. Some combinations of Routers/Access Points, WLAN cards and drivers work, some don't. See: Bridging & Wifi - Supported hardware and add your experience.

I specifically highlighted the drivers part, because if this started happening after you upgraded to 10.3.3b, and this exact setup used to work, then I would start from the drivers. Not sure how far I could go with that information though...

RiCam wrote:I even tried using a VMWare installed guest machine and this one doesn't connect through my wireless adapter either
Do you mean you tried VirtualBox with a VM that was created in VMWare, or you tried a VM with VMWare?

RiCam wrote:First of all, forgive my lack of proper etiquette regarding the use of this forum as this is the first inquiry I have ever made.
Yet you managed to find the correct sub-section of the forums to post! Kudos! ;)
Do NOT send me Personal Messages (PMs) for troubleshooting, they are simply deleted.
Do NOT reply with the "QUOTE" button, please use the "POST REPLY", at the bottom of the form.
If you obfuscate any information requested, I will obfuscate my response. These are virtual UUIDs, not real ones.
socratis
Site Moderator
 
Posts: 27690
Joined: 22. Oct 2010, 11:03
Location: Greece
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Win(*>98), Linux*, OSX>10.5


Return to VirtualBox on Mac OS X pre-releases

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest