VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Discussions about using Linux guests in VirtualBox.

VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby eatmorchikin » 28. Sep 2011, 08:11

Hey guys,

I've been searching around for hours trying all sorts of different solutions and nothing has fixed the problem all the way.

I'm trying to debug an Android application on my Samsung Galaxy S and I can't get adb to recognize my phone. VirtualBox recognizes it correctly and I've installed with Windows driver that popped up the first time I plugged in my phone. Regardless, running lsusb does not show the phone.

Bus 002 Device 002: ID 80ee:0021
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


I would really appreciate any help with this, it's driving me crazy. Let me know if there's any more info you need.

Thanks!
eatmorchikin
 
Posts: 5
Joined: 28. Sep 2011, 08:06
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Ubuntu 10.10

Re: VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby Perryg » 28. Sep 2011, 14:21

Have you installed the Extension Pack? How to install Extension Pack
If you start the guest with the phone not plugged into the host, then plug the phone in does the guest see it?
Perryg
Site Moderator
 
Posts: 25964
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX - Other

Re: VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby eatmorchikin » 28. Sep 2011, 17:15

Thanks for your reply!

Yes, I've installed the extension pack.

When I start the guest and then wait to connect the phone VirtualBox will show the phone in the bottom toolbar and in the Devices menu. The problem still exists that lsusb shows the same as I posted above. It really makes me wonder whether this is a problem with my Linux installation. It appears that all of my USB drivers are installed.
eatmorchikin
 
Posts: 5
Joined: 28. Sep 2011, 08:06
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Ubuntu 10.10

Re: VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby Perryg » 28. Sep 2011, 17:24

OK so if you wait to plug it in until after the guests boots, what happens if you select the device? It will sow up there but not be installed until you tell VBox to do so by clicking the check box. Do you see any indication that it is or is not getting selected?
Also are you a member of plugdev on the guest?
Perryg
Site Moderator
 
Posts: 25964
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX - Other

Re: VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby eatmorchikin » 28. Sep 2011, 17:35

That is a good question. When I boot and plug the device in, it gets automatically selected by VB. Then if I uncheck then check it again I get that ugly error box saying:

Failed to attach the USB device SAMSUNG_[0400] to the virtual machine

Result Code:
E_INVALIDARG (0x80070057)
Component:
HostUSBDevice
Interface:
IHostUSBDevice {173b4b44-d268-4334-a00d-b6521c9a740a}
Callee:
IConsole {1968b7d3-e3bf-4ceb-99e0-cb7c913317bb}


I seem to remember Windows popping up and saying that it failed to install the device drivers, but not this time. Windows shows no recognition of the phone right now so I'm assuming it doesn't have a lock on it.

I just added myself the the plugdev group. The only difference is now the phone is not auto-checked when I plug it in, I have to select it from the Devices menu. lsusb still shows same output after checking my device.

It might be good to point out that I have no vboxusers group, only vboxsf. I don't know if this is an issue, but I've seen a lot of solutions involving the vboxusers group.
eatmorchikin
 
Posts: 5
Joined: 28. Sep 2011, 08:06
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Ubuntu 10.10

Re: VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby Perryg » 28. Sep 2011, 17:53

The vboxuser group is only viable on a Linux host so this is not a worry.
It sounds like you have setup a filter for this device. Remove the check mark on the filter and try the above suggestion again.
Perryg
Site Moderator
 
Posts: 25964
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX - Other

Re: VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby eatmorchikin » 28. Sep 2011, 18:29

I unchecked the filter and tried again. Nothing happens when I select SAMSUNG_Android [0400] from the Devices list. It gets checked, but it's still not showing up in lsusb.

By the way, thanks for your quick responses!
eatmorchikin
 
Posts: 5
Joined: 28. Sep 2011, 08:06
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Ubuntu 10.10

Re: VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby Perryg » 28. Sep 2011, 18:40

I suspect it has more to do with the phone. Searching here shows no success with andriod. Here is a link to a bug report that you may want to add yourself to https://www.virtualbox.org/ticket/9493 You will need to create an account there as well as it is on a different system.
Perryg
Site Moderator
 
Posts: 25964
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX - Other

Re: VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby eatmorchikin » 28. Sep 2011, 18:41

That is rather unfortunate, but thank you for finding the bug. I will add this thread to that. Thanks for all your help! Hopefully this will get fixed soon.
eatmorchikin
 
Posts: 5
Joined: 28. Sep 2011, 08:06
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Ubuntu 10.10

Re: VB Recognized Samsung Galaxy S, lsusb Does Not

Postby enmach » 5. Aug 2013, 09:15

Hello there.

Has anybody solve this issue. Please let me know.
There seems to be no progress on virtual box ticket 9493

Thanks!
enmach
 
Posts: 1
Joined: 5. Aug 2013, 09:10


Return to Linux Guests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests