Tutorial: Installing Windows 3.11 with (working) drivers!

Re: Tutorial: Installing Windows 3.11 with (working) drivers

Postby mpack » 25. May 2013, 14:31

urbite wrote:I have my WFW 3.11 loaded on top of DOS 6.20 (instead of 6.22). Could this be the problem?

Unlikely I would think - DOS knows nothing about graphics. Also, my Win 3.1 is still running fine (just checked, using VBox v4.2.12), plus I run it on top of DOS 6.22.

It could be some kind of driver problem. At a wild guess it's getting confused about emulating 16 color (4bpp) vs 256 color (8bpp) display modes. In 16 color modes a byte contains two pixels, is it just a coincidence the scaling is x2 ? The cause might be an incorrect init of the graphics mode, which would be why switching to text mode and back fixes it.

I don't see what networking would have to do with it.
mpack
Site Moderator
 
Posts: 31674
Joined: 4. Sep 2008, 17:09
Primary OS: MS Windows 10
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Mostly XP

Re: Tutorial: Installing Windows 3.11 with (working) drivers

Postby antipop » 15. Jul 2013, 22:40

Hi,

I may be blind but where is the link to the driver iso that you created? Great Tutorial!

Thanks
antipop
 
Posts: 1
Joined: 15. Jul 2013, 22:27

Re: Tutorial: Installing Windows 3.11 with (working) drivers

Postby mpack » 16. Jul 2013, 11:41

There are driver links near the end of the OPs post. There are some Win3.x howtos that may also contain driver links. (*)

(*) I went looking for the Win 3.x howtos and discovered that they had been unstickied for some reason. Maybe somebody thought the threads were too ancient, but they are nothing compared to the age of Win 3.x itself! Hence I've moved those howto's to the Howtos | Windows Guests forum.
mpack
Site Moderator
 
Posts: 31674
Joined: 4. Sep 2008, 17:09
Primary OS: MS Windows 10
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Mostly XP

Previous

Return to Windows Guests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest