server 2012 install[SOLVED]

Discussions about using Windows guests in VirtualBox.

server 2012 install[SOLVED]

Postby minty33 » 1. Apr 2013, 02:25

i have installed many os's in vbox but first for srvr 2012. n msdn. i'm doing it from an iso i got on msdn. the sha1 matches but right after it says windows is loading files i get a logo and it stops. anyone ever get this and is there something xtra i need to do. as i said it's a good iso and my system is x64 with amd-v turned on.
Last edited by minty33 on 5. Apr 2013, 03:14, edited 1 time in total.
minty33
 
Posts: 4
Joined: 23. Aug 2012, 05:29

Re: server 2012 install

Postby minty33 » 1. Apr 2013, 02:32

ok i possibly figured it out. the install isn't finished yet but i had to turn on EFI in the system tab. if it completes the install i'll mark thread solved.
minty33
 
Posts: 4
Joined: 23. Aug 2012, 05:29

Re: server 2012 install

Postby ibanez » 3. Apr 2013, 19:55

Hi,

I'm testing Windows 2012 (Build 9200) on vbox 4.2.10 (On AMD and Ubuntu host).

As you say, windows stops on logo screen, but if you wait for 5 or 10 minutes it goes on, and the instalation finish ok. And then windows 2012 runs fine.

It's true that in each reboot windows stops for 5 minutes in logo screen and then it works fine.

I'm looking for this behavior in Inet but there is nothing about.

BR
ibanez
 
Posts: 2
Joined: 7. Oct 2012, 20:25

Re: server 2012 install

Postby ibanez » 3. Apr 2013, 20:03

Hi again,

Far as I know windows 2012 do not need efi boot.
Far as I know virtualbox efi boot is not supported for windows OS.

BR
ibanez
 
Posts: 2
Joined: 7. Oct 2012, 20:25

Re: server 2012 install

Postby mpack » 4. Apr 2013, 16:05

If you guys continue failing to provide basic diagnostic info then you will likely continue to go unanswered.

Minimum information needed for assistance
mpack
Site Moderator
 
Posts: 13171
Joined: 4. Sep 2008, 17:09
Primary OS: MS Windows XP
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Mostly XP

Re: server 2012 install

Postby minty33 » 5. Apr 2013, 02:15

I thought i met the the minimum requirementin my original post but i didn't know about the log file so here it is.
Vbox.log
my log file
(50.04 KiB) Downloaded 15 times
The host is is 64bit(linux mint if that matters) virtualization is on in bios. Server 2012 only comes in 64 bit and the fact the install of it is not done should tell you guest additions is not installedif you need other info then could you specify what you need. I just get the logo after windows is loading files it never goes to the language screen. I tested the iso from my physical box and it progresses fine but in vbox it freezes on the logo. It doesn't even show the spinning wheel icon like on a physical install. Before you ask yes I selected server 2012 as the OS type when creating the HD. I assigned the guest 4gig of ram and 50gig for storage and 2 CPU's(tried one also). This meets server 2012's criteria. So I don't know where to go from here.
If it matters I notice it goes through the windows loading files screen a little fast. It takes a lot longer on a physical install so that may tell you something idk.
Also I tried the install from iso and also burned it to disk and tried that way although that shouldn't matter.

LOG FILE ATTACHED
minty33
 
Posts: 4
Joined: 23. Aug 2012, 05:29

Re: server 2012 install

Postby Perryg » 5. Apr 2013, 02:59

You're going to update to a newer version of VirtualBox that supports Window 8 .
Perryg
Site Moderator
 
Posts: 25943
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX - Other

Re: server 2012 install

Postby minty33 » 5. Apr 2013, 03:13

The version I have is only one update behind and has server 2012 and win8 options when creating the HD. Plus I know older versions that run it.
Actually I have it installed now any way I'm going to mark this solved.
The other poster was right if you wait long enough it does eventually continue but in my case it was allot longer than 5-10 minutes. I was thrown off because usually it will show a spinning wheel graphic while it's on the logo screen but it doesn't in vbox but all's good now
minty33
 
Posts: 4
Joined: 23. Aug 2012, 05:29

Re: server 2012 install[SOLVED]

Postby mnwild1 » 23. Jun 2013, 19:04

I have the same issue;
- Ubuntu 13.04 (64bit) Host OS w/ 16Gb RAM
- Windows Server 2012 Standard Guest OS w/ 4Gb RAM
- VirtualBox Version 4.2.12 r84980

Any reboot of guest OS hangs at Windows logo for at least 5-10 minutes before finally continuing. This happens before and after guest additions are installed.

Log file is attached.

Thanks.
Attachments
Windows Server 2012-2013-06-23-11-58-08.log.zip
(13.17 KiB) Downloaded 6 times
mnwild1
 
Posts: 2
Joined: 23. Jun 2013, 18:55

Re: server 2012 install

Postby BillG » 25. Jun 2013, 01:25

minty33 wrote:The version I have is only one update behind and has server 2012 and win8 options when creating the HD. Plus I know older versions that run it.
Actually I have it installed now any way I'm going to mark this solved.
The other poster was right if you wait long enough it does eventually continue but in my case it was allot longer than 5-10 minutes. I was thrown off because usually it will show a spinning wheel graphic while it's on the logo screen but it doesn't in vbox but all's good now


Correct. Server 2012 just sits there. This is not restricted to virtual machines. The first time I intalled 2012 on an old physical box I assumed that it was not working, but it just needed more time.
BillG
Volunteer
 
Posts: 2201
Joined: 19. Sep 2009, 04:44
Location: Sydney, Australia
Primary OS: MS Windows 8
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Win 7, Win8, Windows Server 2008&2012


Return to Windows Guests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests