[SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Discussions about using Windows guests in VirtualBox.

[SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby virubix » 1. Jan 2011, 03:57

I just installed VirtualBox 4.0.0 on Ubuntu 10.10 AMD 64-bit host. However, I can not get past the following problem:

Code: Select all   Expand viewCollapse view
Windows failed to start.

Status: 0xc0000225

In BIOS I have "Secure Virtual Machine" ... [Enabled].

I googled around for the above problem, and most folks talk about the "ACPI" (Adv. Config. and Power Interface) and "APIC" (Adv. Prog. Interrupt Ctrl.) settings. My motherboard M4A785-M and its BIOS list these two items together under BIOS<power> option (Suspend mode). I noticed in my BIOS there is no option to enable the "APIC" only.

These two options in BIOS appear as:
Code: Select all   Expand viewCollapse view
APCI 2.0 Support ...... [Enabled]
APCI APIC Support ..... [Enabled]

I have no clue how to continue. Can anybody please give me some hints.

P.S.
Happy new year to all. :)
virubix
 
Posts: 28
Joined: 1. Jan 2011, 01:58
Primary OS: Ubuntu other
VBox Version: OSE Debian
Guest OSses: Windows 7

Re: Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby phochstr » 1. Jan 2011, 12:44

Not sure if this will help you since my host is a Mac (with a Core i7), but I had terrible difficulty to install Windows 7 from DVD - it seemed to install allright, but after the first step, when it restarts, it went into an indefinite loop of start, graphical background showing, about 1-2 sec later, it BSODed on me.

This stopped when I changed the chipset under System in VB from ICH9 to PIIX3. The network card is the Intel MT Desktop variant, all others seemed to cause problems.

My current status is that the system runs fine with the guest additions installed under safe mode. Now VB rocks...

Happy new year -- P.
phochstr
 
Posts: 1
Joined: 31. Dec 2010, 17:46
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Windows XP, Windows 7 Professional

Re: Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby virubix » 1. Jan 2011, 18:26

Thank you, phochstr, for your reply. I made an ass of myself yesterday! :oops: After I slept on it, I realized VM does not access host's BIOS, and that I need to set the I/O APIC in the VB. It now works. I feel really awkward, but for what it is worth, this post may be useful for those that will make the same mistaken assumption. :P
virubix
 
Posts: 28
Joined: 1. Jan 2011, 01:58
Primary OS: Ubuntu other
VBox Version: OSE Debian
Guest OSses: Windows 7

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby dbwhitaker » 3. Mar 2011, 22:29

I solved this same problem by modifying these VM settings:

changed chipset from PIIX3 to ICH9
enabled IO APIC
enabled absolute pointing device (although this is probably not important)
dbwhitaker
 
Posts: 5
Joined: 16. Nov 2010, 20:43
Primary OS: Ubuntu other
VBox Version: OSE Debian
Guest OSses: CentOS, Windows

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby Indudy » 1. Jun 2011, 19:19

i fixed the same issue by "enabled IO APIC", chipset is PIIX3

i'm using Mac OS X 10.6.7
virtual box version 4.0.8

cheers,
Indudy
 
Posts: 1
Joined: 1. Jun 2011, 19:15
Primary OS: Mac OS X Leopard
VBox Version: OSE other
Guest OSses: windows 7

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby memerick » 15. Sep 2011, 02:24

I realize this thread is a little old, but I just wanted to say thank you to dbwhitaker!

I was receiving the same 0xc0000225 error while attempting to install the Windows 8 Developer Preview. Changing to ICH9 and enabling IO APIC did the trick.

Thanks a ton!
memerick
 
Posts: 1
Joined: 15. Sep 2011, 02:18
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: Windows 8, Ubuntu

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby wedmonds » 24. Jan 2012, 19:55

Exactly the same here!
Thanks for posting!
wedmonds
 
Posts: 1
Joined: 24. Jan 2012, 19:53
Primary OS: MS Windows 7
VBox Version: OSE other
Guest OSses: Oracle

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby spif2001 » 8. Jun 2012, 14:06

Worked for me too when trying to install W7 Enterprise.

Thank you!
spif2001
 
Posts: 1
Joined: 8. Jun 2012, 13:59

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby Dog Knight » 28. Jun 2012, 16:49

dbwhitaker wrote:I solved this same problem by modifying these VM settings:

changed chipset from PIIX3 to ICH9
enabled IO APIC



Thank you.

This fixed my problem. Mac OSX 10.7.4 Host and Windows 7 Enterprise as Guest.
Dog Knight
 
Posts: 1
Joined: 28. Jun 2012, 16:48

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby fromonesrc » 15. Nov 2012, 18:09

This also works for Windows Server 2008 R2.
fromonesrc
 
Posts: 1
Joined: 15. Nov 2012, 18:08

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby Karti » 31. Jan 2013, 07:12

As above - thanks for the help. Works on Linux host with W2008 R2

Regards

K
Karti
 
Posts: 3
Joined: 16. Jan 2008, 19:27

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby rivervouy » 3. Feb 2013, 14:16

This did help - thanx!!! For some reason, the third win 7 vm I created had the wrong setting by default - "Enable IO APIC was turned off". I wouldn't have been able to figure that out.
rivervouy
 
Posts: 1
Joined: 3. Feb 2013, 14:13

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby cezaralopes_br » 16. Feb 2013, 02:26

It HELPED ME A LOT!
Thanks!!!
cezaralopes_br
 
Posts: 1
Joined: 16. Feb 2013, 02:25

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby mglerner » 19. Feb 2013, 22:01

Just to chime in, this helped with my Windows 7 install under 12.04. Thanks a ton!
mglerner
 
Posts: 3
Joined: 17. Jun 2008, 03:13

Re: [SOLVED] Windows 7 fails to install; Status: 0xc0000225

Postby sokratisg » 5. Mar 2013, 22:00

Well although this is an oldie, thank you very much for the solution!

Under Mac OS X 10.8.2 did the following and everything works as expected:
1. Enabled IO APIC
2. Changed chipset to ICH9
sokratisg
 
Posts: 1
Joined: 5. Mar 2013, 21:56
Primary OS: Mac OS X other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows 7

Next

Return to Windows Guests

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 9 guests