Windows XP Pro / Windows 7 no 32bit display

Discussions about using Windows guests in VirtualBox.

Windows XP Pro / Windows 7 no 32bit display

Postby dr3dmodel » 28. Jun 2009, 12:10

Has anyone managed to solve the problem of not being able to set the display to 32bit? The software I use will not run without 32bit display or 16bit. I have tried changing the color display settings without any success. I have done a few searches on the forums, but have not found any suitable answers.

I am running Windows XP Pro 64bit, with a NVIDIA GeForce 850GT graphics card.
The software I am trying to run is Adobe Visual Communicator.

If anyone can point me in the right direction, I would be very thankful.

Thanks.
dr3dmodel
 
Posts: 5
Joined: 28. Jun 2009, 09:35
Primary OS: MS Windows XP
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows 7

Re: Windows XP Pro / Windows 7 no 32bit display

Postby dr3dmodel » 28. Jun 2009, 12:59

Attached is a screen shot of the error.
32bit Error code.jpg
Error code that appears
32bit Error code.jpg (116.29 KiB) Viewed 1294 times
dr3dmodel
 
Posts: 5
Joined: 28. Jun 2009, 09:35
Primary OS: MS Windows XP
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows 7

Re: Windows XP Pro / Windows 7 no 32bit display

Postby Perryg » 28. Jun 2009, 17:08

First you must have the guest additions installed and the video card that you have really makes little difference because VBox uses its own video emulator.
Once you have the GA installed or if you already have the GA installed then you can right click on the desktop and then settings and change the color depth / bit rate in Windows.
If it does not change then you need to up the VRam in the guest settings of in VBox. You should get fair resolution with from 10 to 16 meg of video memory.

With all of this though the program will never work as well as it would native in Windows, and may not work at all due to the fact that it requires a lot more than a virtual environment will have.
Perryg
Site Moderator
 
Posts: 25964
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX - Other

Re: Windows XP Pro / Windows 7 no 32bit display

Postby dr3dmodel » 28. Jun 2009, 17:58

I have already installed the GA, pushed the ram up to 1024 and the video memory up to 123mb. But still no joy.

The reason I wanted to try this system in the first place was that I was getting a bit tiered of rebooting every time I wanted to use Visual Communicator. It just won't work in Windows XP Pro 64bit.

I even tried to install and run the new Beta version 3.0.0, but still it does not work.
dr3dmodel
 
Posts: 5
Joined: 28. Jun 2009, 09:35
Primary OS: MS Windows XP
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows 7

Re: Windows XP Pro / Windows 7 no 32bit display

Postby dr3dmodel » 28. Jun 2009, 19:41

This is the part that I don't understand and that started me thinking that maybe it's a combination of hardware and software issues.

Virtual-24bit.jpg
message on boot up.
Virtual-24bit.jpg (38.36 KiB) Viewed 1242 times

No matter what settings I try, this is the message that appears on boot up.

Virtual-32bit.jpg
Guest system settings show 32bit
Virtual-32bit.jpg (98.33 KiB) Viewed 1241 times


I am hoping that I have missed something and that I can still get it to work properly.

So if anyone else can think of anything that I could try, please suggest away.

Thanks again.
dr3dmodel
 
Posts: 5
Joined: 28. Jun 2009, 09:35
Primary OS: MS Windows XP
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows 7

Re: Windows XP Pro / Windows 7 no 32bit display

Postby Perryg » 28. Jun 2009, 19:59

The reporting window from VirtualBox states that if your system is configured for 32 bit and this window still shows you can disable this window. Most people put the check mark in to not be notified again. I think the problem with your Visual Communicator software may be something else. But that is just my opinion. Let's wait for others to reply.

PS: I was going to download the trial version and see if I could help you more but Adobe has stopped all trial software until July 6th, so I am afraid I can not help more.
Perryg
Site Moderator
 
Posts: 25964
Joined: 6. Sep 2008, 22:55
Primary OS: Linux other
VBox Version: OSE self-compiled
Guest OSses: *NIX - Other

Re: Windows XP Pro / Windows 7 no 32bit display

Postby dr3dmodel » 28. Jun 2009, 22:37

So after un-installing everything and deleting all the files on the portioned drive, re-installing virtualbox 3.0.0, downloading and using the VBoxGuestAdditions_3.0.0_BETA2.iso. It still gives me the error message but not from the software. Now I think there is not enough memory to run the software. Even pushing the ram up to about 1454. It does not freeze the os, but does not finish loading.

Looks like I will just have to keep rebooting between Windows XP Pro 64 and Windows XP Pro 32.

I do love the idea of having a virtual machine that I can call up any time I want.

Thanks for all your help and I will be checking in from time to time.
dr3dmodel
 
Posts: 5
Joined: 28. Jun 2009, 09:35
Primary OS: MS Windows XP
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Windows 7


Return to Windows Guests

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 9 guests