[FIXED] Bridged adapters missing

Postings relating to old VirtualBox pre-releases

[FIXED] Bridged adapters missing

Postby mpack » 7. Aug 2012, 12:23

I see the previous thread about "Host Only" networking, so note that this is about Bridged networking. XP Pro 32bit host.

None of my VMs which use bridged networking will start any more, they all claim that the selected host NIC doesn't exist, though in fact it does: the VM was working fine until I installed v4.2.0b1 (I was previously running v4.1.18).

A couple of pics to illustrate. The first pic shows that my "XP Trac Host" VM had a host NIC selected prior to opening the settings dialog.
Image1.png
Image1.png (98.88 KiB) Viewed 3118 times


If I open the settings dialog I get a red warning message saying that no bridged adapter is selected. If I go to the network section then I get what appears in the second picture.
Image2.png
Image2.png (34.34 KiB) Viewed 3118 times


I tried uninstalling completely and then reinstalling, with a reboot after the reinstall. No dice.
mpack
Site Moderator
 
Posts: 33007
Joined: 4. Sep 2008, 17:09
Primary OS: MS Windows 10
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Mostly XP

Re: Bridged adapters missing

Postby mpack » 7. Aug 2012, 12:25

VM groups works great btw, though the method of creating groups could be more obvious - e.g. I expected to see "create group" if I right clicked various widgets in that area, and/or in the "File" menu - and of course the user manual is AFAIK silent on the subject.
mpack
Site Moderator
 
Posts: 33007
Joined: 4. Sep 2008, 17:09
Primary OS: MS Windows 10
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Mostly XP

Re: Bridged adapters missing

Postby mpack » 7. Aug 2012, 12:44

Uninstall, reboot, reinstall, reboot... did not fix the problem.
mpack
Site Moderator
 
Posts: 33007
Joined: 4. Sep 2008, 17:09
Primary OS: MS Windows 10
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Mostly XP

Re: Bridged adapters missing

Postby misha » 7. Aug 2012, 12:52

We've reproduced and are aware of this problem. Both host-only and bridged networking drivers do not get installed properly as well as a host reboot is requested due to VBox installer issues.
See also https://forums.virtualbox.org/viewtopic ... 15&t=50775 .
This issue should be fixed soon hopefully (all our developers are currently busy with some other urgent stuff), and we'll let you know as soon as it is fixed.
The issue araises only when installing on top of some previous VBox version, so, like you say, a workaround is to uninstall VBox and then install it again.
misha
 
Posts: 289
Joined: 19. Dec 2008, 11:10

Re: Bridged adapters missing

Postby mpack » 7. Aug 2012, 13:07

misha wrote:The issue araises only when installing on top of some previous VBox version, so, like you say, a workaround is to uninstall VBox and then install it again.

Actually, as mentioned above, I tried that and it did not fix the problem with bridged networking.

However, I'll wait for the fix and see what happens.
mpack
Site Moderator
 
Posts: 33007
Joined: 4. Sep 2008, 17:09
Primary OS: MS Windows 10
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Mostly XP

Re: Bridged adapters missing

Postby FredM » 12. Aug 2012, 20:47

+1 waiting for fix

Same issue, same condition, I did the method : uninstall ... without success,

Thanks,
FredM
 
Posts: 3
Joined: 17. Feb 2012, 17:42

Re: Bridged adapters missing

Postby FredM » 14. Aug 2012, 19:46

resolved with the installer 4.2 RC1

desinstall 4.2 beta
reboot
install 4.2 rc1
it works !
FredM
 
Posts: 3
Joined: 17. Feb 2012, 17:42

Re: Bridged adapters missing

Postby mpack » 15. Aug 2012, 09:48

Same here - works just fine now.
mpack
Site Moderator
 
Posts: 33007
Joined: 4. Sep 2008, 17:09
Primary OS: MS Windows 10
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Mostly XP

Re: Bridged adapters missing

Postby klaus » 15. Aug 2012, 10:01

Thanks for the confirmation. This is expected, as we fixed a bug in the package installation.
klaus
Oracle Corporation
 
Posts: 789
Joined: 10. May 2007, 14:57


Return to Old Beta Postings

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest