VirtuaBox OSE on server

Discussions related to using the OSE version of VirtualBox.

VirtuaBox OSE on server

Postby gcaillat » 1. Dec 2008, 16:52

Hello,

Does any know if it's possible to deploy VB OSE on servers?
It seems VB OSE does not include RDP, but I don't need it since ssh is enough. And we don't want to buy an entreprise license, since we are working on an open source project (academic).

Thanks,

Gabriel.
gcaillat
 
Posts: 4
Joined: 1. Dec 2008, 16:46

Postby TerryE » 1. Dec 2008, 20:38

You can of course still use the PEUL version for academic use, but if you deliberately want to stick to the OSE version to stay within the FLOSS family, then yes it is possible. You need to install various X support modules for it to load, but there are posts on the forum which discuss how to mod the package so that you don't need X support on your server.

The advantage of installing X on the server is that you can then always start up gdx and use VNC to connect to the server running VBoxSDL in the rare occasions that you do need to debug VM start-up prior to SSH coming up.
Read the Forum Posting Guide
Google your Q site:VirtualBox.org or search for the answer before posting.
TerryE
Volunteer
 
Posts: 3572
Joined: 28. May 2008, 08:40
Primary OS: Ubuntu other
VBox Version: PUEL
Guest OSses: Ubuntu 10.04 & 11.10, both Svr&Wstn, Debian, CentOS

Postby gcaillat » 2. Dec 2008, 13:23

Thank you!
OSE version should do the work...

Gabriel.
gcaillat
 
Posts: 4
Joined: 1. Dec 2008, 16:46


Return to VirtualBox OSE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests